RTV Oost

Bernard van Oranje en Pieter van Vollenhove

“Ja, met Bernard van Oranje, u had gevraagd of ik wilde bellen”, zei de beller met een onbekend nummer. Ik zat in de auto, het telefoongesprek verliep via de carkit. Mijn eerste reactie was dat ik in de maling genomen werd: wie had ik verteld…?

Ik probeerde tijd te winnen door er een beetje omheen te praten, want het klopte wel dat ik de dag daarvoor contact had gezocht met hem, maar ik had niet verwacht dat hij zo snel zou bellen. Sterker nog, ik had nooit gedacht dat hij überhaupt zou bellen, dat zal wel een secretaris, een personal assistent, een beleidsmedewerker of een voorlichter worden, vermoedde ik.

Bernard van Oranje, zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhove, is ondernemer en hij was uitgenodigd een voordracht te houden over zijn bedrijven. Aangezien hij had aangegeven liever geïnterviewd te worden dan een spreekbeurt voor te bereiden, belde de organisatie mij: “dat doe je namelijk vaker, dat is je werk, mensen interviewen, wil jij Bernard van Oranje een paar vragen stellen?” Maar natuurlijk.

Het werd een leuk gesprek, ik mocht alles vragen en zelfs een verhaal van het gesprek maken. Allemaal geen probleem. Niet veel later belde dezelfde organisatie dat ze Pieter van Vollenhove hadden gestrikt en of ik opnieuw mijn beste pak tevoorschijn wilde halen. Bernard bleek een leuke vent, zijn vader mogelijk nog leuker. Ik was iets bevooroordeeld, want mijn eigen vader is altijd erg enthousiast over Van Vollenhove geweest. Hij heeft een paar keer met hem van doen gehad en was onder de indruk van deze gevleugelde vriend, omdat hij bleef vasthouden in bepaalde zaken waardoor het voorzitterschap van de onderzoeksraad geen papieren tijger werd.

Vorige week was Van Vollenhove te gast bij de roemruchte haringparty van Henk Bolk in Almelo. Ik moet zeggen: Van Vollenhove is de zeventig gepasseerd, maar zijn verhaal was nog steeds goed, ik mocht hem na afloop voor Radio Oost interviewen en ik vroeg waarom hij eerder op interviewverzoeken van mij niet had gereageerd. Zijn persadviseur was niet geïnteresseerd in RTV Oost, begreep ik. “Geef mij uw mailadres en uw 06-nummer, dan neem ik contact op met je”, zei hij bij het weggaan. Met een beetje goede wil is hij dus binnenkort gast in het Ochtendhumeur van Radio Oost.

Vorige bijdrage

Steven Zwerink doet waar anderen van dromen

Volgende bijdrage

Sander Westerveld is bezig aan zijn laatste dagen als keeper (audio)

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *