RTV Oost

Memphis stopt, en gaat door…

Het ondernemersprogramma Memphis stopt. Bij RTV Oost. Meer dan 20 jaar geleden heeft Gerben Kuitert, een journalist die nu bij dagblad Tubantia werkt, het format bedacht: een bijeenkomst van en voor ondernemers, gekoppeld aan een radioprogramma en een businessmagazine.

In eerste instantie aan het blad Memphis dat later fuseerde met Twentevisie, wat ook de huidige naam van het blad is. In de beginjaren werden de bijeenkomsten ook gehouden in Deventer en Zwolle, maar daar kwam het minder goed van de grond om welke reden dan ook. De programmanaam Memphis was te danken aan hotel Memphis in Enschede, waar vaak Amerikaanse zakenmensen logeerden en dat ook als thuishaven diende van de bijeenkomsten.

We zijn nog een paar keer verhuisd, de laatste jaren kregen we onderdak bij FC Twente. Af en toe maakten we een uitstapje naar Almelo (Heracles) en Deventer (Go Ahead Eagles). De leiding van RTV Oost heeft mij een paar maanden geleden laten weten dat ze wil stoppen met het programma. Eerder werd het radioprogramma al geschrapt, de interviews werden sindsdien uitgezonden via de website van RTV Oost en in het vrijdagmiddagprogramma PuntKomma (van 17.30 tot 18.00 uur). De komende weken zullen daarin de laatste interviews worden uitgezonden, de laatste bijeenkomst als samenwerking tussen Twentevisie en RTV Oost was op 5 juni in Almelo.

Ben ik boos over het stoppen van het programma? Ja, ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik het leuk vind. Ik heb met wat deuren gegooid, gevloekt. Maar als programmamaker word je vaker geconfronteerd met beslissingen van de leiding, die naar een breder geheel kijkt: eerder stopten programma’s als Forum, BV Oost en In de Wandelgangen waar ik bij betrokken was.

En ook bij andere omroepen heb ik programma’s gemaakt, die na een paar jaar van de buis werden gehaald. Mijn column in Voetbal International was mij slechts een halfjaar gegeven. Dan moet ik zelf in de leiding van een bedrijf gaan zitten, maar los van het feit dat ik vermoed dat ik daar niet erg geschikt voor ben, ben ik dan dus ook geen programmamaker meer, en dat is nou juist wat ik zo leuk vind.

Maar Memphis gaat wel ‘gewoon’ door. Er is blijkbaar behoefte aan een serieus ondernemersprogramma als Memphis: zowel FC Twente, Heracles als Go Ahead Eagles hebben al laten weten het programma graag ook in de toekomst ’te ontvangen’. En de opname wordt in elk geval uitgezonden via de site van Twentevisie. Ja, ik baal. Maar er zijn veel ergere dingen in het leven, kan ik u melden. Zoals dat mijn vader (75) dit weekend door een auto van zijn fiets is gereden (de klootviool is nog doorgereden ook) en nu in het UMC in Utrecht ligt, zijn hoofd is dik en rood/paars, en dat was eerder niet…

Vorige bijdrage

Tom Egbers

Volgende bijdrage

Het aandeel Saxion in het leven van Martijn Bast

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *