Twentesport

Tom Egbers

Tom Egbers ontroert me. Hij stelt me gerust. Hij komt uit Almelo, koketteert daar bijkans mee. Heeft de rest van Nederland geleerd Heracles te zeggen en wenst Nico-Jan Hoogma en Jan Smit wekelijks via sms succes bij de eerstvolgende wedstrijd. Maar ook als hij kritiek heeft, zullen ze dat in Almelo horen. Zo is hij niet gediend van de openingsherrie in het stadion voorafgaand aan elke wedstrijd. Het publiek weet dat het gaat beginnen, de spelers komen het veld op, de ballonnen vullen zich met lucht. FC Twente start met ‘You never walk alone’, gejat van de echte ‘Reds’ uit Liverpool.
Het merendeel van de mensen in de zaal in Almelo, die naar laatste bijeenkomst van Heracles dit seizoen kwamen, waren het overigens niet met Egbers eens, die toen aangaf zich daarbij neer te leggen.

Egbers is een aardig jongen, een mooie jongen, een leuke jongen, hij reist het Nederlands Elftal achterna, laat zien in welk hotel de spelers zitten, hoe de omgeving eruit ziet en kondigt Bert Maalderink aan. Maalderink is de pitbull, de net zo lang doorvraagt tot de bondscoach rode vlekken in zijn nek krijgt. Ik vind Maalderink goed, het toont vooral aan dat het Nederlands team weinig persoonlijkheden telt. Spelers worden geadoreerd door fans, vrouwen vanwege hun status, hun geld, maar de meeste zijn feitelijk trieste mannetjes. Mark van Bommel liep boos weg bij Hans Kraay jr. omdat die één keer een normale vraag stelde. Kraay is echt Maalderink niet hoor, het was niet zeikerig, schunnig, nee een normale vraag, maar goed, zelfs ik thuis op de bank was verbaasd. Maar het schoonzoontje van liep boos weg.

Over Kraay is trouwens een heel lezenswaardig boekje (van Iwan Tol) verschenen (‘Achter de kleedkamerdeur’) en Tom Egbers zal vooral zijn schoonfamilie voor zich hebben ingenomen met het fantastische boek ‘Rory Storm – hoe de onderkoning van Liverpool werd onttroond door The Beatles’.

Ik voorspel u: Nederland komt de eerste ronde niet door! Koop de boekjes van Egbers en Kraay en lees die op de avonden dat Oranje niet meer in actie hoeft te komen. Tegen Denemarken wordt het een lullig gelijkspel, tegen Duitsland lopen we weer een ontluisterende nederlaag op en de wedstrijd tegen Portugal is al niet eens echt meer nodig…

Vorige bijdrage

CDA in Overijssel lijkt de weg ondertussen beetje kwijt

Volgende bijdrage

Memphis stopt, en gaat door...

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *