Twentesport

Allemaal winnaars

Ik buig mijn hoofd voor alle mensen die direct na de loting voorspelden dat FC Twente het zou redden. Ik was veel somberder. Maar deze wedstrijd kon niet gefikst worden (lees het geweldige verhaal in Voetbal International deze week over verkopen van talloze wedstrijden) door de Roemeense maffia. Twee keer met 1-0 winnen laat aan duidelijkheid niets te wensen over, ook al was de wedstrijd niet goed, ook al krijgt Chadli net zo’n domme gele kaart (bal wegschieten na fluitje) als Guidetti vorige week.

Ik zag gisteravond allemaal winnaars. Ik was uitgenodigd door Rene Jansen, de man van RJ Security die al jaren vecht tegen kanker, soms wint hij iets terrein, dan moet hij weer een zware teleurstelling wegslikken. Ondanks zijn ziekte is het allerlei nieuwe initiatieven bezig in zijn bedrijf (waarin hij inmiddels ook een compagnon heeft). Hij heeft zich nog niet overgegeven na ‘zijn loting’. Ik at in het restaurant van FC Twente naast een lange tafel waaraan de Enschedese wethouders Van Hees en Koomen (die verwacht je eerder bij pakweg het tennistoernooi van ABN AMRO) met een groep ondernemers en relaties zaten. Duidelijker kan de afsplitsing in het collegae van B&W niet neergezet worden: één burgemeester (man), drie mannen als wethouder en twee vrouwen die die club ‘dragen’. En nu dus ook al bij het voetbal de gemeente vertegenwoordigen.
Ik vind het prima. Laat ze ook komen bij Schalke, en zondag tegen Utrecht – altijd lastig. Ik heb een verzoek aan de dames waar de heren al vele jaren falen: de stad inkomen is al decennia een drama (zou die vroegere fietsvlerk Buursink ooit per rotonde zijn uitbetaald?), uren na afloop van de wedstrijd (en dat is geen uitzondering) staat het verkeer rond het stadion muurvast. Politie sjeest wat heen en weer (parkeerbonnen uitdelen is ook altijd prioriteit) en het verkeer wordt begeleid door een paar clowns die met rode stokken mogen zwaaien. Alsjeblieft dames, bemoei je er mee!

Vorige bijdrage

Laat de grachtengordelpartij talent scouten in provincie

Volgende bijdrage

Heeft de journalistiek in de regio nog wel toekomst?

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *