Twentesport

Arend Steunenberg

Ik vond de wedstrijd FC Twente tegen Heracles weinig verheffend. In de rust kwam ik cabaretier Andre Manuel tegen. Ik heb hem in de afgelopen jaren regelmatig mogen interviewen bij RTV Oost, hij weigerde steevast zijn reiskosten. ‘Ach, je doet wat je kan voor zo’n kleine omroep, dacht ik toen.’ Het geld is in elk geval voor vervoer gebruikt, grijnsde hij, een Jaguar en een Lexus… Om in aanmerking te komen voor de Raad van Toezicht moet je schijnbaar ouder dan zeventig jaar zijn, met een sterke voorkeur voor eten bij De Librije. Als daar alle bonnen die door RTV Oost zijn betaald zouden kunnen worden opgevraagd, zou je een stevige fax moeten hebben. Met veel papier. De voorzitter, die zelfzelf met enige graagte als PvdA-lid profileert, rijdt zelf al jaren in een Jaguar, want verschil met dat plebs dat hij vertegenwoordigt, moet er natuurlijk wel zijn.

Voorzitter Smit van Heracles oefende alvast voor zijn vertrek aan het einde aan het seizoen door niet naar het stadion van FC Twente te komen, hij vierde zijn verjaardag gezellig in Ommen voor de buis. Waarschijnlijk net zo gezellig als bij mij op de tribune waar ik in Vak 116 op rij 4 stel 4 gezellig naast vader en zoon Steunenberg werd gepositioneerd. Met dank aan Nico-Jan Hoogma die zelf in geen velden of wegen te bekennen was en waarschijnlijk in een box boven zich blauw zat te ergeren. Als er iemand graag van en bij FC Twente wil winnen, is hij het wel.
De zoon ken ik niet, maar voor de oud-keeper Arend Steunenberg heb ik een zwak. Hij keepte voor AGOVV en Heracles, was trainer, scout, technisch adviseur en elke keer als ik hem tegen kom vertelt hij me weer even dat ik hem ooit een vreselijk oor heb aangenaaid in een radio-uitzending van Radio Oost toen hij zo van mijn vragen schrok dat hij live op de zender in huilen uitbarstte.

Desalniettemin mocht ik vrijdagavond naast hem zitten op de tribune. Bijna niemand op het veld kon zijn goedkeuring wegdragen. Ik was zo dom te zeggen dat ik Castro wel een aardige keeper vind. Dat zag ik dus verkeerd. Passes, de scheidsrechter, buitenspel, ik heb weer een hoop geleerd, en dat meen ik deels zeker serieus.

Ik heb nog even gezocht naar de muurschildering van N’Kufo die door die vreselijke onderwereldtypes uit Almelo, aldus de neutrale verslaggever van Tubantia, waren verruïneerd. Het valt allemaal reuze mee, maar je voelt je toch sterk betrokken als je als sinds de jaren tachtig FC Twente voor de regionale krant volgt, dan is het alsof je zelf wordt aangevallen door die heikneuters uit Almelo. En dan nog verontwaardigd zijn als ze je daar niet graag zien komen.

Foto: http://goldstarsheracles.nl/

Vorige bijdrage

Jan Smit, wat zal hij ziek zijn geweest

Volgende bijdrage

Lets go FIFA

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *