Twentesport

Bende

Zwolle, RKC, Willem II, ik neem toch aan dat de technische staf die vooral gaande aan het seizoen op winst heeft gezet (18 punten), dan pak je ergens een bonuspuntje, dan laat je tegen Utrecht of Groningen een puntje liggen en dan kom je ongeveer uit op je je had gebudgetteerd.

FC Twente moet dit seizoen kampioen worden. De beker en de Euro League zijn zo ongeveer cadeau gedaan, want alles staat in het teken van de eerste plaats. Om de vele sponsors die serieus overwegen te vertrekken (bij de TOS gaat dat wellicht om zo’n 35%) toch aan zich vast ‘binden’ en om het grote geld volgend seizoen uit de Champions League (directe pouleplaatsing met drie keer uit en drie keer thuis) dat zo dringend nodig is voor de afbouw van de enorme schuld.

Accountmanagers van FC Twente durven nauwelijks hun gezicht te laten zien bij de Gouden Talenten, omdat ze daar bang zijn dat er ‘geshopt’ wordt voor de leeg lopende TOS. Voor de Gouden Talentenlounge betaal je pakweg vijf mille, de TOS is bijna anderhalf keer zo duur. Die businessclub voor jonge startende ondernemers (in dezelfde zaal als de TOS) is al opgedoekt, de opbrengsten waren te laag.

Als ondernemer schrap je in deze crisistijd eerst in je marketing, scholing, feestjes en partijen en dan kijk je ook naar je abonnement bij FC Twente: wat levert het op? De afgelopen maanden vooral chagrijn. Ik weet van een ondernemer die contracten getekend kreeg, nadat PEC Zwolle FC Twente voor schut had gezet, zijn opdrachtgever komt uit die buurt…

Hij heeft met een paar andere kleine bedrijven een paar businessseats die ze gezamenlijk gebruiken voor hun wederzijdse gasten: dat werkt uitstekend. Maar nou is FC Twente al maanden bezig hen naar de nieuwe hoofdtribune te halen, de aangeboden stoeltjes op de oude tribune zitten niet meer naast elkaar, ze kunnen normaal gesproken altijd kaarten bijkopen, maar dat blijkt de laatste tijd ook ineens een probleem.

Om vanuit de Supportlounge de wedstrijd te bekijken moet je maar liefst 25 (geen schrijffout) mille overmaken. Daar willen veel proleten gezien worden, ook al zijn ze geen lid. Eerst schreef het bestuur dat het aantal introducees beperkt moest worden, nu graag meenemen anders ziet het er zo leeg uit…

Het is niet alleen op het veld een bende!

Vorige bijdrage

Huub van der Lubbe steelt de show, pratend en zingend

Volgende bijdrage

Er staan niet zo heel veel bijzondere stukjes in deze Roskam

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *