Twentesport

Bremen annex Spelen

Er waren echt mensen die geloofden dat FC Twente een kans had uit tegen Bremen. Ja, ik denk wel dat FC Twente nog steeds een kans heeft kampioen te worden. In Nederland. Buiten Nederland hebben clubs al jaren niets te zoeken, althans niet in echte voetballanden. Als je de Duitse liga een beetje volgt, weet je dat FC Twente tegen ongeveer alle Duitse clubs (zeker in Duitsland) de onderliggende partij zal zijn. Ik bezoek elk jaar veel Engelse wedstrijden en ik zou FC Twente wel eens een jaartje daar in de derde divisie willen zien, ze worden beslist geen kampioen. Maar wat maakt het uit, ze kunnen zich nu helemaal concentreren op PSV. Voor mij zou het pas een echte deceptie zijn als ze aan het einde van de rit derde of vierde worden.
Op de redactie bij RTV Oost zit ik tegenover een man die van de week een hele dag chagrijnig was omdat Kramer verkeerd was gereden. Nou heb ik sowieso al een hekel aan mensen die hun humeur laten afhangen van de sportprestaties van hun club of hun held. Zorg dat je zelf een leven krijgt, maar Kramer wint nota bene in een sport waaraan vooral Nederlanders meedoen en alles winnen behalve tijdens de Spelen. Dan komen ineens uit andere landen ook schaatsers tevoorschijn. Een zekere Lee bedacht in september vorig jaar dat hij geen prijs meer kon winnen bij shorttrack (wel een echte sport, dus daar zie je geen Nederlanders aan de top) dus hij stapte over naar de lange afstanden waar hij goud en zilver won omdat hij gewoon van binnen naar buiten en omgekeerd reed. En dan geeft Kramer zijn coach de schuld, vervelende jongen die overal geld in ziet, hij weet toch dat hij tien seconden eerder een binnenbocht schaatste, zeker Kramer die altijd zegt dat hij alles ziet en hoort en weet tijdens het schaatsten.
De echte revelaties deze weken zijn Mark Tuitert, net als Lee vlammen als het er toe doet. Ik hoop dat hij nog even bij Ritsma is langsgegaan: nooit goud, maar wel een grote bek dat in elk geval Tuitert zijn opvolger niet zou zijn, te weinig talent en doorzettingsvermogen, aldus de beer van Lemmer in een interview dat ik jaren geleden met hem had.
Wie ook echt een toegevoegde waarde hebben, zijn Erben Wennemars, heerlijk om te horen op de radio en good-old Mart Smeets die zijn vakmanschap weer liet blijken toen zijn scharrel Ria Visser en Bart Veldkamp de weg verbaal totaal kwijt waren. Bij de ploegenachtervolging zal het ook wel weer fout gaan.

Vorige bijdrage

Anne Frank ergert zich in quiz aan de buitenlanders in haar buurt…

Volgende bijdrage

Nieuwe wereld van Nilgun Yerli in ‘De adem van Eva’ is saai

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *