Columns/WeblogTwentesport

Dwight

Ik was ziek, zwak en misselijk dit weekeinde. Dus ik heb mij een file en het geslenter in kunststof laarzen door de modder in Boekelo bespaard. Veel sport gekeken, zoals een paar minuten Verstappen, meer zat er niet in deze race.

Gezellig naar de familie Van der Vaart gekeken die al zijn vrindjes naar Hamburg had laten komen om afscheid te nemen. En twee matige wedstrijden van Oranje (tegen Noord Ierland en Wit Rusland). Ik vind Koeman een fenomeen, maar nog meer zijn trainersstaf. Mooi als de camera een paar keer per wedstrijd naar Koeman draait en dan zie je al die koppies achter hem op de bank. Zoals van Kees van Wonderen. Geen idee waarom Koeman hem bij Oranje heeft gehaald, hij speelde slechts een handjevol interlands en bij Feyenoord in het jaar dat Van Hooijdonk de club de UEFA-cup bezorgde. En hij kwam en ging en kwam en ging bij FC Twente; mij is nooit erg duidelijkheid geworden waarom FC Twente hem zo graag als trainer wilde; wellicht dat de echtgenotes van de toenmalige bestuursleden erg gecharmeerd waren van de mooie jongen… En nu zit hij gezellig achter Koeman op de bank. Geen idee wat hij kan toevoegen.

Naast hem zit de Nederlandse Canadees Dwight Lodeweges. Hem heb ik in Zwolle en Deventer meegemaakt. Niets mis mee, zegt niet zoveel. Maar ook hij heeft zo’n rare carrière: assistent bij Go Ahead Eagles en Heerenveen. Daarna hoofdtrainer bij FC Zwolle, assistent bij PSV en later kort hoofdtrainer.

Hij was nog niet benoemd of hij stapte al weer op bij NEC. Datzelfde deed hij ook bij clubs in Canada en Japan. En toen volgde Cambuur en dar moest hij onderduiken omdat hij wilde overstappen naar Heerenveen. Dat viel daar niet goed…. Bij Heerenveen zat hij ook maar kort.

En vorig jaar belde Koeman. Waarom, het is me een raadsel. Hij heeft ooit een keer een briefje het veld ingegooid dat nu in het voetbalbalmuseum ligt. Ronald Koeman erkende dat hij niks met dat briefje te maken had, want dat kwam van zijn assistent-trainer. ‘Ik kreeg het briefje van Dwight Lodeweges, maar ik wist niet wat er op geschreven stond.’

Vorige bijdrage

Jaap Stam

Volgende bijdrage

Kees Rijvers

Forsch

Forsch

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *