Columns/WeblogTwentesport

Kees Rijvers

Je schaamt je toch je ogen uit je kop: je nodigt oud-trainer Kees Rijvers uit, maakt hem alsnog erelid – wat natuurlijk al jaren (decennia) geleden had moeten gebeuren. Voor de zekerheid doe je dat als club voor een wedstrijd tegen een club waar je met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid van zal winnen, Willem II.

En dan verlies in een waardeloze wedstrijd met misselijkmakende overtredingen. Voor de ogen van een man die altijd proper voetbal propageerde. Twente mag blij zijn dat Rijvers het erelidmaatschap bij de ingang niet meteen weer inleverde, onder het mompelen van de woorden: ‘Twente is mijn club niet meer, wat een armoede…’.

Een dag later keek Rijvers op televisie naar Heracles. De club die in zijn jaren als trainer van FC Twente de kleedkamers in Het Diekman schoonmaakte, de leden van Heracles mochten met korting naar de wedstrijden komen kijken, daar konden ze wat van leren…

Heracles moest dit weekend naar Rotterdam, naar de club die als eerste Nederlandse club de cup met de grote oren naar Nederland haalde en waar Rijvers ook een aantal jaren onder contract heeft gestaan als voetballer. En de ooit grootste club van de wereld werd te kijk gezet door een paar boeren uit Almelo.

Nee, je moet Rijvers maar even een paar dagen niet bellen…

Vorige bijdrage

Dwight

Volgende bijdrage

Kohlenpotderby

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *