Columns/WeblogTwentesport

Jaap Stam

Ik ken Jaap Stam niet heel goed. Eigenlijk alleen als geweldige verdediger uit Kampen die een prachtige carrière heeft gehad via Zwolle, Willem II, PSV, Manchester United waar hij na het schijnen van zijn boek Hard tegen Hard door trainer Alex Ferguson voor 60 miljoen aan Lazio Roma werd verkocht.

In Italië bezocht ik dankzij Henk van Ginkel (toentertijd zaakwaarnemer van Stam) de topper Lazio tegen AS Rome en ik mocht Stam interviewen. Dat was nog een avontuur op zich. Dat interview vond een dagen later plaats na afloop van een training ergens in de bergen rond Rome waar Lazio een trainingscomplex heeft. Na afloop van de training moest ik een paar uur wachten, dat dan weer wel.

In de wetenschap dat hij altijd tijd vrij maakte voor die onzin met Harry Vermeegen. Dat hij daar aan meewerkte, heb ik nooit begrepen, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik Harry Vermeegen nooit begrepen heb. Henk Spaan is een meer dan uitstekend journalist die jarenlang aangever speelde voor Vermeegen in programma’s als Pisa, Verona, Die 2. Beetje sneu, wel onderhoudend waarin de poëzie van Spaan het hoogtepunt was.

En nu is Stam trainer Feyenoord. Gefeliciteerd. Feyenoord begon dit seizoen knudde, maar ik zag hoe de ploeg afgelopen donderdag Porto opving en bespeelde… knap werk van naar ik aanneem vooral Jaap Stam. Om dan drie dagen later vrij kansloos van Fortuna Sittard te verliezen dat dit seizoen nog geen wedstrijd had gewoon, ook erg sneu…

Ik denk dat Stam die een pure winnaar is gek werd; wat moet die tegen die gasten in de kleedkamer zeggen? Verwerken en komend weekeind nieuwe kansen? Nee, komend weekeind is er geen competitieronde, dan is de Military. Het één heeft niets te maken met het andere trouwens, dan zou voorzitter Zandstra helemaal met zijn piemel in de lucht lopen… Nee, in plaats van voetballers gaan we paarden kijken, en biertjes drinken, dat onderdeel blijft.

Vorige bijdrage

Ingrijpende fan(s)

Volgende bijdrage

Dwight

Forsch

Forsch

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *