Twentesport

Eric ten Hag

Ik hoop dat Joop Munsterman vanmiddag weer een beetje op adem is als ik hem tijdens een haringforum mag interviewen. Ik neem aan dat Joop gisteravond na het zien van het winnende doelpunt van Fer uit blijdschap een paar rondjes om zijn (riante kan ik u melden) huis heeft hardgelopen en gedanst. Een transfer van Fer lijkt nu wel aanstaande en voor een heel prettig bedrag waarschijnlijk. Niemand praat meer over het gezeik dit seizoen met de oud-speler van Feyenoord.

Ik neem aan dat Eric ten Hag ook voor de televisie heeft gezeten en aantekeningen heeft gemaakt, van het Duitse team welteverstaan, want een deel van dat team krijgt hij volgend seizoen als trainer van de beloften van Bayern München. Wat een topbaan bij een club waar niet op een paar centen wordt gekeken. Los dat hijzelf waarschijnlijk maandelijks een inkomen krijgt waarvoor de minister-president van dit land minimaal een jaartje moet ploeteren, worden aanvragen nooit meer afgewezen vanwege het geld. Bij Go Ahead, zijn eerste club als hoofdtrainer, kan ongeveer niets. En daar kreeg hij wel de balen van. Ten Hag komt uit een familie die voor de komende generaties de schaapjes op het droge heeft gezet. En daarom regelde hij bij Go Ahead wel eens wat dat hij dan zelf betaalde. Dat, kan ik u melden, is bij Bayern niet nodig. Ook geen gezeik over kunstgras waarover ze bij de Deventer club stevig aan het nadenken zijn.

Maar bij Bayern krijgt hij te maken met mensen waarbij de ijdele Edwin Lugt en vooral kneus Marcel Wentink heel aardige intelligente beschaafde jongens zijn. Als ik een kutdag heb kijk ik nog wel eens de aflevering van Zembla terug waarin Wentink (toen nog eigenaar van een ziekteverzuimbedrijfje) leunend tegen zijn Audi S8 meldt dat hij slechts twee zwemdiploma’s heeft. Ik ken hem. Zelfs dat is overdreven, kan ik u melden. Als u niet weet wie Wentink is, hij is de man die steeds om nekken van spelers en trainers liefst voor het oog van de camera hing, toen promotie afgedwongen was.

Ten Hag liet van de week volstrekt niets van zich horen bij de club die hem een kans gaf, dat nagemaakte gedoe hoeft hij in München niet te proberen. Net zo min als de gearriveerde coach uit te hangen ten opzichte van een paar journalisten die een itempje over twee keer niets komen maken (alles is –tijdelijk- nieuws bij een club die zo ongeveer uit het niets is gepromoveerd) waar hij dan zogenaamd niets van weet.

Misschien is dat het smetje op Ten Hag, hij hoeft niet meer te werken, hij is mede door zijn leermeester Fred Rutten een uitstekende trainer geworden en hij heeft diens autisme ook meteen overgenomen. Want Ten Hag gaat nu overal met gedoe weg, kan iemand hem dat nog afleren? Overigens het komt goed met Ten Hag die ook naar Heracles had gekund.

Wat kan Pep Guardiola de spelers van München nog leren na het behalen van de ‘trebble’, het beste seizoen van Bayern ooit? Nee, Pep gaat weg in februari, Ten Hag die leuke successen boekt bij de beloften, mag het seizoen afmaken….

Vorige bijdrage

Twentse cabaretiers verkiezen dorpshuis en schuur

Volgende bijdrage

Johan Goossens komt waar Helligen Hendrik al is

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *