Columns/WeblogTwentesport

FC Jordania

Jaren geleden was Henry Holterman, de schoonzoon van wijlen Dik Wessels van investeringsbedrijf Reggeborgh (ontstaan dankzij de winsten van Koninklijke Volker Wessels Stevin) het gedoe bij FC Twente zo spuugzat dat hij de kamer van de grote baas binnen beende en zei: ‘Laten we die club alsjeblieft overnemen en zelf gaan runnen.’ In de overtuiging dat hij betere mensen op de belangrijke plaatsten kon neerzetten, dat er minder geld over de balk gegooid zou worden en de familie niet bij herhaling voor rotte vis zou worden uitgemaakt in het stadion en op allerlei internetfora.

Maar Twente is geen Amerika waar grote zakenlui een eigen basketbal- of honkbalclub hebben. En Wessels begreep heel goed dat als hij de club echt zou overnemen heel veel andere sponsors zouden afhaken en het bindmiddel FC Twente eerder een splijtzwam zou worden. En je komt er ook nooit meer met goed fatsoen van af, maar dit terzijde.

Johan Derksen zei afgelopen vrijdagvond bij Veronica Inside dat Merab Jordania op het punt staat om FC Twente te kopen. Ik mag het hopen. Dat wordt lachen en genieten. Want die Jordania koopt Twente alleen maar omdat hij er bij Vitesse een paar jaar geleden uitgewerkt is. Niets is zo goed om succes te boeken als rancune. TV Oost heeft er zijn bestaansrecht aan te danken. Het moge bekend zijn, Hennie Everts werd (in de jaren tachtig) gepasseerd als hoofdredacteur bij de Twentsche Courant en stapte zeer op zijn pik getrapt over naar toen nog alleen Radio Oost

Ik ben (serieus) erg onder de indruk van technisch directeur Ted van Leeuwen van FC Twente, een halve autist, maar uitgerust met een fenomenaal voetbalgeheugen en een voetbalkennis die ik nog niet eerder ben tegen gekomen. Met zijn kennis en met de dikke portemonnee van Jordania durf ik de stelling aan dat FC Twente binnen vijf jaar weer landskampioen is. Alleen maar omdat Jordania zijn opvolger Aleksandr Tsjigirinskibij Vitesse een loer wil draaien.

(Foto: De Gelderlander)

Vorige bijdrage

Locals 1903

Volgende bijdrage

De Kromme

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *