Twentesport

FC Twente onwaardig

‘RKC uit, altijd lastig’, zou Leo Beenhakker zeggen. Ik zat eerder dit seizoen op de tribune in Eindhoven en zag de kampioen in spe. Maar daar hoefde Twente het spel niet te maken, slechts opvangen en afstraffen. Ik houd niet van het ontslaan van trainers, nu weer Huistra. Soms heeft het effect zoals de kerstboodschap aan Ruud Brood een paar jaar geleden bij Heracles. Hoewel ik wel verbaasd was dat McClaren meteen weer voor langere tijd werd vastgelegd. Zo’n briljante carrière had hij voor het landskampioenschap van FC Twente nou ook weer niet en ik geloof dat erna het ook allemaal niet geweldig is.

Tom van ’t Hek zei het mooi pas bij Studio Voetbal: ‘Al die dure aankopen zijn FC Twente onwaardig’. Het verhaal van Munsterman deugt, maar de schuldenberg kan nu nog gemakkelijk worden afbetaald, maar er moeten niet heel veel tussentijdse problemen komen zoals het missen van Europees voetbal. Stel dat de play-offs mislukken dan mag FC Twente op basis van Fairplay alsnog meedoen. Ik zou weigeren. FC Twente heeft zo eerlijk en netjes gespeeld dat ze daarvoor beloond worden…. Bah.

Met nog een tegenvaller wordt intern bij FC Twente stiekem al rekening gehouden: dat veel sponsors de rekening voor volgend seizoen niet kunnen of willen betalen. Niemand vindt het leuk als het allemaal tegenzit. Maar erkennen dat je je hoofd niet meer boven water kunt houden, is voor veel ondernemers te moeilijk. Ze bestellen lustig door en daarmee brengen ze andere bedrijven (hun leveranciers) ook in problemen. Sponsors verlengen hun contract met FC Twente maar het percentage dat niet betaalt, kan komend seizoen wel eens veel hoger dan normaal komen te liggen. En hulp van de maatschappij ligt na het aantrekken van met name Fer en Tadic nu wel extreem gevoelig.

Zondag nog even thuis van RKC winnen, hoe moeilijk kan het zijn….

Vorige bijdrage

Theaterversies van twee boeken: ’De Prooi’ en ‘Spring’

Volgende bijdrage

Fatsoen

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *