Twentesport

Go Ahead

Dit was weer zo’n wedstrijd van Go Ahead waarvan je later zegt: ik was erbij. De laatste keer dat Feyenoord op bezoek kwam in Deventer dateert al weer van een heleboel jaartjes terug en dat Go Ahead van Feyenoord won kan ik me al helemaal nauwelijks heugen.
Er is in de afgelopen jaren het nodige veranderd aan de Vetkampstraat, het stadion is fraai uitgebouwd en verbouwd, de naastgelegen school is ingelijfd, het doet Engels aan en dat bleek ook toen ik ging zitten: een normaal mens past nauwelijks in de kleine stoeltjes met beenruimte waar alleen Roel van Velzen tevreden over zou zijn.
De club snakt ook weer naar succes, na het jarenlange gezeik over geld: Martien Vreijsen leidde de club bijna naar de ondergang, met name Hans de Vroome en nu Edwin Mulder hebben van Go Ahead een van de gezondste BVO’s van Nederland gemaakt. Er staat een goed team met een technische staf (Joop Gall, Paul Bosvelt, Michel Boerebach) waarop menig club jaloers is. Het huidige stadion zal helemaal vernieuwd worden, over de fusie met AGOVV praat gelukkig helemaal niemand meer.
Grappig was dat toen Go Ahead de stadionplannen aan de buurt presenteerde, dat de mensen die daar al jaren wonen en ’s zomers in hun tuintje met ontbloot bovenlichaam en een pilsje naast zich dat een briljant idee vinden, de tegenstand komt van mensen die daar pas zijn komen wonen… Ik bedoel, je weet toch wat er een straat verderop tweewekelijks gebeurt, lijkt me als je ergens gaat wonen.
En toen SBS6 de loting vanuit de gezellige businessclub presenteerde stond presentator Joost Jan van Gangelen ingeklemd tussen veel mensen die ook wel eens op televisie wilden, maar ik zag opvallend veel hijgende Go Ahead-bestuurders/medewerkers die daar geen rol hadden, maar wel graag wilden laten zien dat zij ook deel zijn van het succes in Deventer.
Mijn eigen hoogtepunt was toen ik na het laatste fluitsignaal ineens Marcel Wenting als een dolle over het veld zag rennen. Wenting is directeur/eigenaar van Verzuimreductie, een bedrijf dat het ziekteverzuim bij bedrijven aanpakt. Dat doet hij blijkbaar zo onorthodox dat hij erg succesvol is. Zijn bedrijf staat al jaren in de Deloitte Fast50. Hij is gek op publiciteit, is hoofdsponsor van Go Ahead, doet wat bij FC Twente en is de man die volleybalclub Pollux gered heeft. Het is zijn grootste succes na jaren twaalf ambachten en dertien ongelukken.

Vorige bijdrage

De visie van de vier commissarissen

Volgende bijdrage

‘Wereldberoemde’ kennis en gedrevenheid

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *