Twentesport

Veel mensen vinden Henny ten Hag een beetje een gladde man

Ik weet dat veel mensen Henny ten Hag een beetje een gladde man vinden. Daar hoor ik niet bij. Ik mag hem graag. Ik lees in de nieuwe presentatiegids van FC Twente dat Ten Hag aan het einde van het seizoen stopt als commissaris; mij overvalt nu al een soort leegte. Ik denk dat Ten Hag meer betekend heeft voor FC Twente dan we vermoeden.
Ik weet nooit wat hij denkt, of hij mij een lul vindt wat ik een tijd bevroedde, het is daarom de beste netwerker die ik ooit gekend heb. Hij kent werkelijk God en de wereld. En hij gedraagt zich als een kruidenier die met niemand ruzie wil, tegen iedereen vriendelijk blijft ook al kan hij zijn bloed wel drinken. Deze karaktereigenschappen hebben van hem een invloedrijke vastgoedman gemaakt.
Zijn zoon Erik is met stevige ruzie vertrokken bij FC Twente, hij volgde de kansloze Rutten naar Eindhoven. Rutten viel (daarna) een aantal spelers van FC Twente lastig waardoor binnenskamers een enorm gekrakeel uitbrak tussen FC Twente en PSV. Ik sprak daarover in het televisieprogramma Voetbal International, deed dat blijkbaar niet erg genuanceerd waardoor ik een paar weken geleden Erik tegen het lijf liep die mij vele maanden na dato witheet bejegende. Ik weet niet meer precies wat ik gezegd en geschreven heb, het zal me ook een zorg zijn.
Papa Ten Hag zal me ongetwijfeld vervloekt hebben, maar hij heeft mij persoonlijk nooit iets verweten, staat mij altijd keurig te woord en stond binnen FC Twente bijna altijd alleen als het om Erik (en Rutten) ging. Toch neemt hij nu op zijn eigen gekozen moment afscheid. Knap. Ik mis hem nu al en FC Twente zal zijn kennis en netwerken gaan missen, dat weet ik zeker.
Misschien kunnen we samen die glühwein opdrinken die ik hem een paar jaar geleden cadeau deed. Zijn pand verdween deels achter de nieuwe ingang van de parkeergarage van het Van Heekplein. Volgens mij heeft de gemeente hem toentertijd niet goed behandeld, maar nooit wilde hij daarover praten, ook niet of de gemeente hem (zwijg)geld heeft betaald (wat ik vermoed). Terug van wintersport bracht ik hem een fles hete wijn als ik op zijn heuvel mocht skiën als er sneeuw zou liggen. Hij lachte als een boer met kiespijn.

Vorige bijdrage

De Dijk galmt in Deventer, dat kan in Enschede beter...

Volgende bijdrage

Twentse bestuurders koesteren onze ellende van de A1

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *