Twentesport

Joop Munsterman

Ik ‘viel’ dinsdagavond in de uitzending van Pauw & Witteman. En zag direct aan de hofhouding op de publieke tribune dat Joop Munsterman een van de gasten moest zijn. Hij zat (zo bleek mij later) op een onooglijk puntje aan het einde van de tafel om te verdedigen dat het bij FC Twente gaat zoals het gaat (terugkijken hieronder of via Uitzending Gemist). En dat is de laatste tijd niet heel goed. Munsterman en McClaren (laat er geen misverstand over bestaan) blijven bij mij voor eeuwig de mannen van het kampioenschap. Maar dat betekent niet dat er nooit kritiek op hen zou mogen worden gegeven.

Het zou Munsterman sieren als hij ook eens na gaat denken over wat hij bereikt heeft, maar ook wat er fout gaat. Mensen in zijn positie blijven vaak te lang zitten. En net als Riemer lult Joop te veel. En Joop heeft net als bij Wegener een hofhouding om zich heen verzameld van mensen die overdrachtelijk gesproken rozenblaadjes strooien over de plaatsen waar hij voornemens is te gaan lopen: ‘Joop, Jezus wat ben jij goed…’

Joop maakte dinsdagavond weer de fout die hij vaker maakt. Hij reed naar Amsterdam om daar het goddelijke duo iets over de provincie uit te leggen. Pauw weet het bestaan van dorpen en steden buiten Amsterdam omdat een van zijn trofeeën (Daphne Bunskoek) uit Almelo komt en Witteman is net zo’n socialistische graaier als een groot deel van de PvdA. Jaren geleden was hij samen met zijn jatgenoot Marcel van Dam als inleider/spreekstalmeester ingehuurd door de Universiteit Twente die door enorme minderwaarheidscomplexen gedreven de twee goden voor veertig mille (geen typefout) inhuurden. Veertig mille! Hoe debiel ben je dan? Maar Van Dam en Witteman kwamen het even ophalen bij die kutboeren. Want neem maar van mij aan, iedereen van buiten de rondweg A10 is in de ogen van dat volk een ‘kutboer’. En Pauw kijkt op niemand neer, ook dames van buiten de asfaltgracht neukt hij om zijn moyenne een beetje op peil te houden.

Joop had godverdomme met zijn vuist op tafel moeten slaan, hij had (dat was ook wel eens leuk geweest) een goed verhaal moeten voorbereiden: wat wil je nou dat je mensen te horen krijgen over jou, de club en McClaren. Voorbereiden, dat is nadenken over wat je gaat en wil zeggen. Niet alleen stompzinnig een paar zeikvraagjes van het zelfbenoemde gouden duo proberen te beantwoorden. En hij had zich nooit op die rare plek aan tafel moeten laten neerzetten. In Enschede wel assertief, iedereen krijgt op zijn lazer die in Zijn ogen iets fout doet, maar in Amsterdam zoete broodjes bakken. Dáár had je ballen moeten hebben, niet in dat kippenhok in Enschede waar bijna iedereen op hangende pootjes op stalorders zit te wachten.

De gegroeide eigenwaarde dankzij het kampioenschap is blijkbaar al weer weggeëbd…

Get Adobe Flash

Vorige bijdrage

Dance entrepreneur Dennis Brugman heeft haat-liefdeverhouding met Saxion

Volgende bijdrage

Ferdinand Fransen

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *