Twentesport

Marc Janko

Verrassend. Ik begrijp uit de column van Johan Derksen van deze week dat voorzitter Munsterman van FC Twente een halfuurtje tegen hem heeft zitten aanpraten en onder meer gezegd heeft dat Janko een miskoop is. Dat vind ik al weken, maar de ‘kenners’ om mij heen denken er anders over. Ik geef een feestje aan het einde van het seizoen en de drank wordt betaald door een paar sportverslaggevers van RTV Oost die zeker weten dat Janko er achttien of meer in schiet. Ik weet zeker van niet, dus het feestje wordt niet al te duur, nadeel is dat ik die gasten ook moet uitnodigen, maar goed…
Ook Theo Vonk vindt Janko een prima aankoop. Vijf miljoen voor een nieuwe spits voor de Nederlandse kampioen uit een tweederangs voetballand. Het zal aan mij liggen… waarom Dost niet voor de helft van het geld? Ik heb Janko een paar wedstrijd gevolgd, maar hij kan echt niet voetballen, koppen wel, maar ook daar heeft hij een paar opgelegde kansen gemist. Ik zat achter de goal bij Tottenham en zag hem vanaf een paar meter klungelen, ik kreeg gewoon meelij. Van de andere aankoop Rosales ben ik ook niet gek. Wel van de ‘aanlopers’ Landzaat, Chadli en nu Bruggink. Die voegen wat toe aan het elftal.
Leuk dat Munsterman en Derksen regelmatig bijpraten. Want dan weet Derksen ook dat de zich sportjournalist noemende volger van FC Twente van de zich nieuwskrant noemende Tubantia en Munsterman elkaar ongeveer haten. In zijn goede tijd bij Wegener kwam het ooit net niet tot een handgemeen toen het schrijvertje de kamer van Munsterman werd uitgemikt. En zelfs de hoofdredacteur flikte zijn eigen CEO bij het maken van een interview voor het boek van de krant over FC Twente. Niet voor niets heeft FC Twente door een andere journalist (van het AD) echt een mooi boek laten maken; dat is met liefde en vakmanschap in elkaar gezet. En niet alleen om de enthousiaste supporters een paar knaken lichter te maken.
Munsterman is in zijn tijd als krantenman echt een paar keer flink te grazen genomen door zijn eigen journalisten. Zo mocht hij een interview vooraf lezen, maar werd er stiekem een zeikstukje naast geplaatst. De FCT-volger van de krant is een vriendje van Fred Rutten. Alles wat er bij FC Twente gebeurt, is een paar uur later in Eindhoven bekend. Als PSV zaterdagavond wint, zal het volgertje waarschijnlijk melden dat dat ook dankzij zijn analyses is gebeurd… Ik hoop dat hij zich kan inhouden om niet juichend over de perstribune te rennen als bijvoorbeeld Reis scoort.
De hoofdredacteuren van Wegener hebben zogenaamd een vuist gemaakt. Welnee, Munsterman weet allang dat het gros eieren voor zijn\haar geld gekozen heeft. Die Noor komt, de helft is allang op Noorse les, schat ik zo in. Munsterman wil nog steeds graag de huis-aan-huiskranten kopen, ik ben benieuwd of hem dat lukt. Daar zitten namelijk ook zijn echte vrienden bij het bedrijf….

Vorige bijdrage

FC Zwolle

Volgende bijdrage

Herre Kingma is ontstemd over de Universiteit Twente

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *