Twentesport

Munsterman

Spijtig, maar ik kan donderdag 14 november niet naar Cinestar komen. De regionale krant heeft een debat met Joop Munsterman geregeld. Slim. Want Munsterman wil weinig meer met zijn oude maten van Wegener en vooral Tubantia te maken hebben, is ook een paar keer aantoonbaar genaaid en praat dus niet meer met de krant. Op deze manier lost de krant dat op. Gewoon een kopietje maken van College Tour op televisie in de plaatselijke bioscoop en klaar. Je hoeft niets zelf te verzinnen, zelfs de vragen niet en dat is misschien maar goed ook. Ik las een interview met de opvolger van Munsterman bij Wegener en die denkt vooral geld met boekjes, wijn en reisjes te verdienen. Verpakt in een krant met regionaal nieuws dat ze via (mislukte) virtuele dorpspleinen  en college tours bijeen laat sprokkelen.

Het siert Munsterman dat hij niet zijn middelvinger heeft opgestoken, maar serieus met de studenten in gesprek gaat. Het zou gaan om de ‘ondernemer’ Munsterman: gelul natuurlijk, Munsterman heeft het leeuwendeel van zijn leven keurig in loondienst gewekt, een paar miljoen oprotpremie gekregen en rommelt nu wat in de marge met energie, telefoontjes en een mediabedrijf. Als voorzitter heeft hij FC Twente kampioen gemaakt, eeuwige roem is wat mij betreft op zijn plaats. Maar ze krijgen bij de krant Munsterman niet meer aan de telefoon, om de sportredacteur loopt hij met een boog heen, ze kunnen en durven hem niets te vragen over de gênante ruzie met Grolsch en dat laten ze nu doen door studenten. Handig en slim.
Wie heeft dat twintigjarige contract met Grolsch getekend? En hoe zat dat nou precies met De Pers mijnheer Munsterman? Heeft FC Twente nou echt helemaal niets fout gedaan in de escalatie van FBK? De sfeer met Heracles is niet best, er is ruzie met Go Ahead en FC Twente wil nu in Apeldoorn gaan uitbreiden, is dat nou wel zo handig? Er is steeds meer weerstand in de club tegen u, zoals de recente oprispingen in de Club van Tien. U bent inmiddels een van de langstzittende voorzitters van FC Twente, wanneer treedt u terug?

Succes jongens donderdag en de krant kan er weer een mooi verhaaltje van maken.

Vorige bijdrage

Stand van Zaken: Adi Golad (video)

Volgende bijdrage

IKT een club die ertoe doet met ’n neus voor artiesten zoals Sanne Hans Miss Montreal

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *