Columns/WeblogTwentesport

Petje af

U mag het mij euvel duiden, maar ik had nog nooit gehoord van Aitor Cantalapiedra, R. Zekhnini en K. Nakamura. Maar ze hebben de eerste twee competitiewedstrijden samen met Javier Espinosa, L. Selahi, G. Aburjania, H. Vučkič, G. Roemeratoe, José Matos en Julio Pleguezuelo voor vier wedstrijdenpunten gezorgd, waar ik op maximaal één schamel puntje had gerekend. Een gelijkspelletje tegen Groningen uit had me voor de competitie al vrij lastig geleken.

Het is toch gelukt. Met dank aan technisch directeur Ted van Leeuwen van FC Twente, die elke voetballer in de wereld kent, diens emailadres heeft en zelfs alle 06-nummers van zijn bijvrouwen.

Ik vind het knap en ik vind het vooral knap omdat het na de faillissementen en financiële debacles allemaal niets meer mag kosten. Ik neem aan dat een aantal gedupeerden gaat gillen als zou blijken dat bijvoorbeeld Javier Espinosa maandelijks twee ton overgemaakt krijgt.

Als Twente niet uitkijkt, behaalt het nog Europees voetbal. Weten Selahi en Aburjania veel. Van Joop Munsterman, van John Bosman, van het kampioenschap, Odense, Inter Milaan …. Zij doen waar ze voor betaald worden. En als het goed gaat, voetballen ze volgend jaar bij Standaard Luik of Burnley.

Petje af voor Van Leeuwen. Echt. Maar lopen jongetjes van acht jaar uit Enter, Goor en Enschede warm om met papa elke veertien dagen José Matos en Julio Pleguezuelo toe te juichen. Die huurlingen uit Afrika, Zuid-Amerika en Azië gaan ongetwijfeld met die gastjes op de foto. Omdat Van Leeuwen dat contractueel heeft geëist.

Ik had toch iets meer Brama’s en Van der Lely’s gehaald…

Vorige bijdrage

Tommie

Volgende bijdrage

Maradona

Forsch

Forsch

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *