Twentesport

Pim Polman (deel 2)

Ik was vandaag nog even in het stadion waar met koeienletters Polman op staat. Er staat ook een metershoge poster van Rob Maas op de gevel, dus ik was in de veronderstelling dat Heracles in het verleden leeft, maar dat bleek niet het geval. Ten Cate gebruikt Maas als reclame-object. Opvallend, want ik dacht dat Ten Cate eigenlijk alleen in de Viking Verbeek interesse had; een contingent vrouwen (van hoog tot laag) volgt hem ongeveer door het hele land en zal inmiddels ook wel in Neurenberg zijn neergestreken.

En Polman heeft zijn verplichtingen ten aanzien van Heracles voldaan, dus er is geen aanleiding voor de club met grof geweld de naam van de gevel te rukken. Afgelopen woensdagmiddag 15 uur was Pimmetje nog niet op de hoogte van het faillissement van Fijnhout (een van zijn bedrijven). Niet meer dus, want de SNS-bank heeft alle bedrijven overgenomen. En Pim? Pim is tegenwoordig vooral te vinden bij zijn psychiater in Essen waar hij wekelijks heen gaat. En dat begrijp ik dan weer wel.

Pim Polman heeft nu geen inkomsten meer, het enige is een klein pensioentje, waar binnenkort ook beslag op wordt gelegd. Met zijn huidige uitgavepatroon kan hij het daarmee tot het einde van het jaar redden. Wellicht heeft Pim het geluk dat de banken hem een en ander zullen kwijtschelden in ruil voor een volledige overdracht. Zijn hypotheekschuld kan hij niet meer voldoen, dus als er nog sponsors of bestuurders van Heracles geen plannen hebben met de kerst, kunnen ze hem wellicht helpen te verhuizen. Overigens krijgt Polman Fijnhout nog zo’n 1,5 miljoen van het vastgoedbedrijf die dat geld nu ook echt opeist (maar van een kikker is het lastig veren plukken).

In Almelo kunnen ze met een gerust hart de naam Polman van de muur schroeven, maar daar hebben ze andere zorgen: kan de nieuwbouw wel doorgaan in deze tijd? En bij FC Twente liggen de heren van de dure Club van Tien met elkaar overhoop over sponsoring van spelers en invloed op de opstelling. Het maakt de wedstrijden dit weekend op het Haagse kunstgras en in de Rotterdamse Kuip net iets interessanter.

Vorige bijdrage

Dankzij kaarten Dik Wessels een Verrassing van Ronald Goedemondt

Volgende bijdrage

Commentaar: Recessie voorbij?

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *