Twentesport

Pim Polman

Ik ben er niet bij, dit weekeinde in Boekelo bij de Military. Ik had graag een rondje gelopen om die gekke Pim Polman tegen het lijf te lopen. Ooit was hij de vierde bedrijfsmakelaar van Twente, hij begon ooit Polman Cargo, ‘gewoon’ omdat hij vrachtauto’s mooi vindt; op het hoogtepunt telde het bedrijf honderd trekkers en 130 aanhangers. En hij had een timmerfabriek waar aanstaande woensdag om 11 uur faillissement voor zal worden aangevraagd door de drie overgebleven werknemers die al tijden geen salaris hebben gehad en dit als enige uitweg zien. Staat een beetje haaks op zijn vroegere blufferige uitspraken: “Nog nooit is er bij mij een bedrijf failliet gegaan. Dat doe ik niet, zo zit ik niet in elkaar. Ik heb iedereen betaald tot op de laatste cent. Ik ben geen man die een BV’tje laat ploffen”.

Ik had hem er graag even over onderhouden tijdens de Military. Ook privé is hij er slecht aan toe, zijn huis aan de Weleweg zal op korte termijn in de verkoop gaan om de schuld die hij persoonlijk aan Polman vastgoed heeft (2,1 miljoen euro) te betalen. Op zijn huis zit een dubbele hypotheek. Sommige mensen krijgen (kregen) bij de banken blijkbaar in het verleden alles voor elkaar.

‘Waarom, mijnheer Polman’, zou ik hem tijdens mijn rondje op de Military vragen, “waarom maakt u ook nieuwe schulden die u niet kunt betalen door bijvoorbeeld overal borden te laten neerzetten in Boekelo?”

Ik zal zijn stand missen op de Military, zijn rare gele cabrio-autootjes die hij liet rijden. Zijn foute pakken. Zijn bluf met de honkbalknuppel waarmee hij mij ooit (gekscherend?) bedreigde. Afgelopen dinsdag hebben een notaris en drie heren van de bank alles (zoals sleutels, codes, huurovereenkomsten) meegenomen wat betrekking heeft op de panden van Polman Vastgoed. De banken willen Polman Vastgoed nog niet te laten ploffen (ze betalen zelfs de schulden) omdat ze dan bang zijn de panden kwijt te raken. Als dat gebeurt vissen juist de banken achter het net en zal het gros van de opbrengst naar de fiscus gaan. Als u bij het pand aan de Twekkeler Es veel auto’s ziet staan, dan komt dat omdat al die wagentjes niet meer verzekerd zijn. En dat geldt ook voor de panden van Wiggers Mastercars en Sikken. Die panden vallen onder Polman Fijnhout.

De man die spandoeken aan lege panden hing om de aandacht op de lage huur te vestigen en zijn naam verbond aan het stadion van Heracles, zal de luxe hapjes in het promodorp waarschijnlijk inruilen voor de voedselbank. Jammer.

Vorige bijdrage

Ondergang van Oad klap bij heldere hemel, hoewel…

Volgende bijdrage

Pure blijdschap bij integratiediner en cliëntartiesten

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *