Twentesport

Motorrijden blijkbaar niet meer het allerbelangrijkste bij Satudarah

Nee, ik ben nog niet gevraagd als lid van de motorclub Satudarah, en dat verbaast me want ik ben een motorrijder en kom regelmatig bij FC Twente. Nou is motorrijden blijkbaar niet meer het allerbelangrijkste bij Satudarah, want als je een surfplank hebt, mag je ook lid worden. Het gaat om ‘echte handel’, las ik in een zeer verduidelijkend stuk van Gerlof Leistra in Elsevier vorige week.
Er zouden begin september drie- tot vijfhonderd leden uit heel Nederland de opening van het nieuwe clubhuis in Enschede komen bijwonen, en daar had burgemeester Den Oudsten niet zoveel trek in. Bovendien schijnt er achter de schermen een stevige oorlog te worden voorbereid tussen Satudarah en de Hells Angels en Den Oudsten wilde de eerste slag niet op het zo mooi verbouwde Van Heekplein.
Ik heb me gek gelachen om de brief die Wim van der Noordt (van Enschede Solidair)  aan de burgemeester heeft geschreven waarin hij opheldering eist over het afgelasten van de toertocht. Hij neemt het vierkant op voor de motorduivels. Is hij gek geworden, weet hij niet wat er leeft in de samenleving? Of is hij soms lid?
De politie wil bevestigen noch ontkennen dat zij zich al enige tijd zorgen maakt over Vak P. De dames en heren van de sfeer in het stadion zingen altijd enthousiast over hasj, coke en pillen waarmee ze op pad gaan, maar dat is dus werkelijk zo. Ach, een blowtje, een pilletje, een biertje, who cares… zolang de boel maar niet steeds in elkaar geslagen wordt. En dat gebeurt niet meer sinds het aantreden van voorzitter Joop Munsterman. Munsterman neemt Vak P erg serieus en als dank mogen ze meedenken en meepraten. En sportief gaat het crescendo, dat scheelt ook een slok op een borrel..
Langzaam maar zeker worden er tweewekelijks meer en meer fraai gekleurde motorjacks in het home van Vak P gesignaleerd. Er worden driftig nieuwe leden geworven en de motorclub wil heel graag de leiding overnemen in het honk. De politie en FC Twente zitten er mee in hun maag. Er vinden af en toe opstootjes plaats, er wordt links en rechts wat gevochten, een waarschuwend klapje, maar de echte overname door Satudarah is aanstaande.
Een week of wat terug kwam ik de robuuste voorstopper Douglas tegen bij een bekend Chinees restaurant in Hengelo, met aan zijn zijde nota bene een lid van Satudarah. Is Joop soms ook al lid?

Vorige bijdrage

Sjoerd van Es heeft forse kritiek op Europese leiders

Volgende bijdrage

Het maagzuur van Ger Jacobs van PostNL en zijn dametjes

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *