Twentesport

Vrouwen krijgen een eigen skybox bij FC Twente

Vrouwen krijgen een eigen skybox bij FC Twente. Het onzinnieuws haalde zelfs de vrouwenpagina van De Telegraaf. We hebben al speciale ruimtes voor gehandicapten (en terecht), maar nu dus ook voor vrouwen. Nog niet zo lang geleden was ik dagvoorzitter bij een bijeenkomst over hoofddoekjes en boerka’s en een aantal van de dames wilde mij geen hand geven. Nou lig ik daar niet heel wakker van en ik heb daar in navolging van Rita Verdonk daar ook zeker geen rel over geschopt, maar ik heb wel serieus overwogen op te stappen (bij die bijeenkomst) nadat mij was uitgelegd dat veel moslimvrouwen vinden dat ze zonder boerka of hoofddoek aanstoot zouden geven (aan mannen). En daar valt blijkbaar ook het geven van een hand onder. Ik ben niet zo’n verkrachter, ik word ook niet geil van huilende vrouwen en ik vind het eigenlijk geen stijl dat vrouwen mannen als potentiële aanranders beschouwen als die een gezicht of een kuit zien.
Maar wellicht is deze opvatting ook de achtergrond voor de speciale skybox voor vrouwen. Of is een aantal leden van het zwakke geslacht de knokpartijen, het gezuip en wie weet het losbandige gedrag in andere skyboxen meer dan zat? Maar dan verbaast het me zeer dat uitgerekend Marlou Bullens één van de dames achter het initiatief is….
Anderzijds blijkt bij veel voetbalclubs in de skyboxen nogal wat schorriemorrie zich te goed te doen aan de drank en bitterballen. Dat is bij FC Twente niet anders dan bij pakweg Ajax of Feyenoord. Deze week werd één van de grote leiders van de Ajax-aanhang tevens directeur-eigenaar van Ticket Unlimited doodgeschoten. Ik heb hem een paar keer ontmoet omdat ik wel eens gebruik maakte van de diensten van zijn bedrijf en de laatste keer dat ik hem sprak (een jaar of wat terug) belde hij mij: hij was hij niet zo tevreden over een radio-interview dat ik had gehad met Bert Mirra – een oud-collega van Ticket Unlimited dat nu in Twente furore maakt. Ik moest, zo adviseerde hij, vooral veel in mijn achteruitkijkspiegel kijken. Ik neem aan dat dat niet meer hoeft…

Vorige bijdrage

Filart heeft vooral het boek geschreven om iets achter te laten

Volgende bijdrage

Tijd voor bejaardenquotum bij poëziefestiviteiten

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *