Twentesport

Sms’je voor Erik ten Hag

Ik zit dit weekeinde op Vlieland met dochters, vriendin en moeder; ja, het is niet elke week de finale van een FA Cupfinale. Ik zal dezer dagen verlangen naar de apotheose van De Koel. Go Ahead is met Heracles (en met Utreg en ADO) en toch wel een beetje mijn cluppie; ik heb als verslaggever jarenlang op de tribunes gehangen van die clubs en dan sluit je ze toch een beetje in je hart. FC Twente ook, ik ben die club in de afgelopen jaren door heel Europa achterna gereisd. En steeds was het eigenlijk een teleurstelling, het leek soms wel of ze de wedstrijden weggaven en later bleek dat ook eigenlijk wel: alle aandacht voor de Champions League. Zesde werden ze dit seizoen… en vorig seizoen…. Na Dordrecht krijgt Venlo op zijn lazer van Deventer, ik duim dat Go Ahead daar zondag overeind blijft. Ik ben bevriend met de voorzitter en van Boerebach ben ik ronduit fan. Go Ahead terug in de eredivisie, daar word ik geil van. De eeuwige strijd met Zwolle is helaas allang beslecht, maar de club heeft baat bij het verscheiden van die Apeldoornse eliteclub, de één zijn dood…

Sms’je naar Erik ten Hag

Ik zit na te denken over een tekstje dat ik Erik ten Hag zondag kan sms’en. Het is niet meer goed gekomen tussen Erik ten Hag en mij sinds ik hem stevig heb gekapitteld toen hij (en zijn manschappen) op 14 mei 2000 als aanvoerder had moeten weigeren aan te treden tegen Feyenoord. Het werd er niet beter op toen ik zo ongeveer aan de lopende band onenigheid had met zijn baas en leermeester Freddy R. Natuurlijk koos hij partij, maar niet voor mij. En ik vond het ronduit een zwaktebod dat hij zonder gedag te zeggen voor altijd van het Hengelose trainingscomplex vertrok richting Eindhoven.

En toen zijn manager Ploegsma een sms’je stuurde aan de voorzitter van Go Ahead dat zijn klant Erik ten Hag interesse had in Go Ahead (want zo werken die dingen) stond ik niet te juichen. Want wat had die knul die met een gouden lepel in zijn mond is geboren, ooit op eigen benen gepresteerd? Gelukkig luistert nooit iemand naar mij, de aanstelling van Ten Hag is een gouden greep geweest. Net als zijn leermeester (ook dat moet gezegd) laat hij zijn team verzorgd spelen, ik hoor van spelers die met Rutten en/of Ten Hag werken of hebben gewekt louter enthousiaste verhalen.

“Beste Erik, je vindt mij een lul, ik jou niet meer, want jij heb een van mijn liefdes teruggebracht op het hoogste niveau. Dankjewel. Gebak of een biertje zal je wel niet aannemen van me. Me verexcuseren doe ik niet, maar als trainer ga je het beslist maken, dankjewel voor dit seizoen. Ga je goed, groet JanM’’. Zoiets zal het worden, als de Limburgse vlaaien in hun hok zijn gezet.

Vorige bijdrage

Dirk Pilat en Raymond Moelard: Duurzaam adviseren en overtuigen

Volgende bijdrage

Bedrijfsfilm deurenfabriek Weekamp 2007 (video)

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *