Twentesport

Steve McClaren

Ik liep Steve McClaren en Joop Munsterman in de afgelopen jaren regelmatig tegen het lijf op feesten en partijen. Blijkbaar zijn die twee vrienden voor het leven geworden. Met enige overdrijving mag je ook wel zeggen dat ze elkaars leven hebben gered… Voordat McClaren naar FC Twente kwam, was de carrière van McClaren op zijn zachtst gezegd geen groot succes, en na zijn vertrek heeft hij van Wolfsburg en Nottingham Forrest ook niet echt kampioenselftallen gekneed. Naar verluidt is hij in bed een nog grotere kampioenenmaker. Vrijwel niets en niemand heeft er in zijn eerste periode bij FC Twente over geschreven, maar als hij de draad in Delden weer oppakt waar hij hem anderhalf jaar geleden neerlegde, zullen veel vrouwen met glanzende ogen naar zijn komst uitkijken.
Als Rutten maar niet komt, heb ik Munsterman vorige week nog telefonisch ‘bedreigd’… Ze schijnen met elkaar gezien te zijn, maar die slissende trainer die nooit een prijs wint… Dan nog liever Theo Vonk en dat bedoel ik serieuzer dan het lijkt. Ik denk dat Vonk voor de overbrugging de goede man op de goede plaats was geweest. Hoeft niet meer voor het geld en de carrière en draagt Twente een heel warm hart toe.
De regionale krant heeft vanaf de dag van zijn aanstelling Adriaanse het leven onmogelijk gemaakt, daar heeft Adriaanse zelf overigens ook hard aan meegewerkt, maar op de dag dat hij werd ontslagen, had alleen het Algemeen Dagblad het keiharde nieuws. Zolang Joop Munsterman voorzitter is van FC Twente krijgt de regionale krant nooit en te nimmer een grote primeur: de krant in Twente en Munsterman – dat ligt al decennia niet goed, ook niet toen hij daar nog de baas was. Juist toen niet. Vol enthousiasme citeerde het stadsblaadje van Enschede daarom van de week het harde commentaar in De Telegraaf, waarin Munsterman met de aanstelling van Adriaanse mismanagement werd aangewreven.
Johan Derksen van Voetbal International (die in zijn column zelfs uit commissarissenvergaderingen weet te citeren) en Eddy van der Ley (Algemeen Dagblad en van deze site) zijn de enige twee journalisten die echt alles over FC Twente weten. Die laatste had het nieuws van de komst van Adriaanse naar Enschede zelfs drie dagen eerder dan de rest. Tukkers die vooral over FC Twente op de hoogte willen blijven, hebben qua media aan een abonnement op het AD en VI meer dan genoeg…

Vorige bijdrage

Commentaar: Goeie komen nu boven…

Volgende bijdrage

Youp, Freek en ’n crisis zo nu en dan zijn niet te versmaden

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *