Twentesport

Twente-shirtjes

Zouden Luuk de Jong en Bajrami hun geruilde shirtjes zelf moeten betalen? Ik zag andere spelers gisteravond keurig verontschuldigend het verzoek van hun Odense-collegae afwijzen, maar deze twee slabakken brengen hun club zwaar in de problemen. Weer twee shirtjes minder. De wasvrouw draait overuren, als ze maar rood bij rood doet en wit bij wit, anders worden de problemen nog groter. Lekkere kledingdeal trouwens van de heilige Joop. Net als de aankoop van Fer. Hij verving Landzaat en het leek wel of het elftal in een zwalkend schip veranderde. Vijf miljoen voor een man die vooral tikkies breed geeft, is misschien toch wat veel. En tot zijn fabelachtige goal was Bajrami samen met Rosales op rechts een drama. Trouwens, die Tiendalli (ook al voormalig Feyenoord…) had ik ook voor zijn poten geschopt met zijn misplaatste ‘gallery-play’ op het eind van de wedstrijd.
Ik ben gisteren naar Odense gereden omdat ik vermoedde dat deze wedstrijd cruciaal zou zijn. Misvatting. Ik denk dat de Deense competitie onderschat wordt (ik herinner maar even aan Kopenhagen dat een paar jaar terug Ajax de voet dwars zette) en Odense maakte toch indruk tegen Fulham en Villarreal, het team dat FC Twente vorig jaar volledig van de mat speelde.
Maar ik heb in totaal een uur of twaalf (heen en weer) voor een luizig oefenpotje in de auto gezeten. Ik denk dat Genemuiden volgende week meer tegenstand biedt.
Even zakte het dus in, na de wissel van Landzaat, maar toen de 1-4 op het scorebord verscheen (in plaats van de aansluitingstreffer) stond het Deense publiek bijkans als één man op om naar huis te gaan. Dat leverde nog leuke gezangen op bij de Twentenaren die zich in de stad voor zover ik kon overzien keurig gedroegen, maar in het stadion wat stoelen sloopten en vuurwerk afstaken. Daar begrijp ik niets van, ik werd van onder tot boven gefouilleerd door een Deense dame, hoe krijgen die gasten die kokers binnen?

Niet alleen Twente heeft naar deze wedstrijd gekeken, heel Nederland was benieuwd. De kranten zullen vandaag vol staan. Daar kunnen de voorzitters van Zwolle en Go Ahead toch moeilijk boos over zijn. Ze vinden dat de kranten en omroep in Overijssel veranderd zijn in FC Twente-media. Ik zie inderdaad de nietszeggende stukjes in alle Wegenerkranten verschijnen en op elk team van FC Twente waarvoor alleen de wasvrouw op de tribune gaat zitten, staan camera’s gericht. Saillant detail: de voorzitter van FC Zwolle is zwaar bevriend met de voorzitter van de regionale omroep; leuke gesprekjes op de tribune zullen dat zijn.

Vorige bijdrage

De Boekenkast van Jan Medendorp

Volgende bijdrage

Visie op biljarten met Velthuis in Twente nu ten einde

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *