Twentesport

Veilingmeester

Ik was afgelopen week op twee plaatsen veilingmeester, bij Mac Berlijn waar de opbrengst van de inboedel bestemd was voor de Voedselbank (elfhonderd mensen eten daar in Enschede van, vind ik veel…), er werd bijna twaalfhonderd euro opgehaald, wat ik ook veel vind voor die ouwe meuk die er stond, vooral stoeltjes. Er was een dame die volgens mij met twintig ouwe stoelen naar huis ging, voor de kinderen op school om te beschilderen. Voor mij part mikt ze die dingen meteen in de container. Maar die dame begrijpt het wel: de veiling was een aardige overgang tussen ouwe en nieuwe exploitant en in het kader van dat nieuwe restaurant is de voedselbank dan een leuk idee. Ze zat er, bood en af toe mee, en dat kan ik erg waarderen. Ze begrijpt het, ik ken de dame in kwestie niet, was al op leeftijd, maar als ik haar weer eens tegenkom, krijgt ze gegarandeerd een biertje (of wijntje) van me.
De dag ervoor mocht ik bij FC Twente tijdens het Community Event een veiling van gesigneerde shirts, ballen en VIP-arrangementen de sponsors proberen het vel over de neus te halen voor het Hospice: als je geen kans op herstel meer hebt en thuis ontbreekt de goede zorg, kan je je laatste dagen in de prettige omgeving van het Hospice verblijven. Ik dacht die instelling wel onder de gemiddelde zorgverzekering zou vallen, maar het leeuwendeel van de inkomsten blijken giften. Kortom, FC Twente schoot met de opbrengst van de veiling in de roos, mijns inziens.
Maar, ook hier meer kijkers dan bieders. En dan wil ik heel graag de jongens van FoodConnect noemen die mij daar als veilingmeester niet voor lul lieten staan, zelf al aardig wat doen bij FC Twente, maar toch kaarten voor (bij het tv-programma) Voetbal International kochten en ook op het VIP-arrangement het beste bod uitbrachten. Een ander kocht een bal van Peter Blangé voor duizend euro. Ik vind het echt top dat er mensen zijn die diep in de portemonnee willen tasten als het om een goed doel gaat.
Johan Derksen zei tijdens het forum dat hij het project ‘Scoren in de wijk’ helemaal niets vindt. Dat is zo ongeveer het enige waarmee ik het hartgrondig oneens met hem ben.

Vorige bijdrage

Henk Maris, Jan Versleijen en Sander Westerveld

Volgende bijdrage

Sandra van Megen als Yva na de dodenherdenking

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *