RTV Oost

Henk Maris, Jan Versleijen en Sander Westerveld

Henk Maris is een man uit Nijverdal die de 70 al ruim gepasseerd is. Hij is desalniettemin bezig met een groot project in Zuid-Afrika, pakweg 50 kilometer ten noorden van Kaapstad. Hij wil daar 150 huizen bouwen voor mensen die een paar centen over hebben.

Het project moet de mensen uit de sloppenwijken helpen. Het is mooi uitgedacht door de Twentse ijzervreter, die ik een half jaar geleden ontmoette. Ik beloofde hem te komen kijken naar zijn project als ik naar Kaapstad zou gaan. Dat kon ik hem wel toezeggen, want trainer Jan Versleijen en keeper Sander Westerveld, die mij beiden zeer aan het hart liggen, werken bij Ajax Cape Town en ik had al afgesproken hen een keer te bezoeken.

Ik zit nu in Kaapstad, heb een wedstrijd gezien, dat was niet veel soeps. Versleijen kreeg het van ellende aan zijn hart langs de lijn en Westerveld maakt meer kans een mierenhoop te organiseren dan de verdediging voor hem. Westerveld heeft al te horen gekregen dat zijn contract niet verlengd wordt en ik betwijfel of Versleijen na dit seizoen nog bij Ajax Cape Town werkt. Nog een paar van dit soort wedstrijden en de club degradeert. En dat was toch echt niet de bedoeling van Ajax Amsterdam toen ze 51% van de aandelen in Kaapstad kocht.

Ik maak er een werkvakantie van. Terwijl mijn vriendin in de zon bij het zwembad ligt, interview ik ‘Limbo’ Jan Versleijen voor L1 (zeg maar Radio Oost in Limburg) over zijn mondiale voetbalavonturen. Langs de Lijn wil graag horen hoe het met Westerveld gaat en of Vitesse een serieuze optie is. En mijn bezoek aan Maris kunt u horen vrijdagmiddag 26 april om 17.30 uur in PuntKomma bij Radio Oost.

Vorige bijdrage

Maar niet heus, Leo Beenhakker

Volgende bijdrage

Veilingmeester

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *