Twentesport

Ze zijn schijtlijsters bij FC Twente

Ze waren vooral druk met de logistiek bij FC Twente: wie in welk hotel, hoe laat de bus moest wegrijden, hoe laat het vliegtuig moest opstijgen, minder met de wedstrijd. Veel minder, dat zag je aan alles. Sorry, nauwelijks tijd na afloop voor de regionale media. En ze speelden in het wit. Wit is de kleur van de Koninklijke… van de zekere winnaar. En dat leek ook erg waarschijnlijk, want Helsingborg is van het niveau als Sparta, VVV hooguit: kunnen wel voetballen, maar geen hoogvlieger.

Het stadion van FC Twente was grotendeels leeg, dan moet je professioneel toeslaan. Desnoods slechts één doelpunt. Drie punten halen, wegwezen. Want erg veel te doen is er niet in het kustplaatsje. Geen hoeren, geen nachtclubs, niets, nee daar waren veel journalisten en supporters toch al niet over te spreken.

Maar het werd een drama, een afgang. Met pijn en heel veel moeite werd een gelijkspel bevochten. Alles mislukte. En bij die semiprofs op de zesde plaats in de Zweedse competitie liep het wel, en als dan de tegenstander hooghartig aan de lopende band fouten maakt, ja dan is een verrassing mogelijk.

Ik zie een herhaling met vorig seizoen; nadat FC Twente de wedstrijd tegen Schalke zo ongeveer had weggegeven, lukte niets meer in de competitie, was het team niet meer vooruit te branden. Dat ze dit seizoen überhaupt naar Zweden mochten afreizen was nog te danken aan zoiets als een Fairplay Cup… Niet aan de geweldige klassering in de competitie.

Tot twee weken terug alles geweldig, toen werden eerst twee punten weggegeven aan Hannover, daarna droop de ellende eraf tegen Ajax en speelde de ploeg als schijtlijsters. Nu dit dramapotje tegen Helsingborg, komend weekeinde verliezen van AZ en de crisis compleet. Terwijl er in potentie een geweldig team staat.

Hoe goed is die McClaren eigenlijk? Was dat kampioenschap toch geluk bij FC Twente?

Vorige bijdrage

Iedereen gestoord in Haren en Holleeder in de weilanden

Volgende bijdrage

Als journalist breng je het nieuws

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *