Life+ Business

Ondernemerschap

Saxion zal voor u niet onbekend zijn. Omdat u er zelf gestudeerd heeft – er zijn inmiddels tienduizenden Saxion’ers werkzaam in de regio bij grote en kleine bedrijven, organisaties en overheden – of omdat u een stagiair gastvrijheid geeft, een afstudeeropdracht verstrekt of docenten hebt rondgeleid.

Ondernemers en onderwijs kunnen niet zonder elkaar. Hogescholen nemen daarin een belangrijke plaats. Ze zorgen voor een concentratie van hoogopgeleide mensen, dat maakt innovatie mogelijk, zorgt voor nieuwe producten, ondernemerschap en nieuwe stromen van inkomsten. Bovendien heeft het midden- en kleinbedrijf direct belang bij praktijkgericht onderzoek door lectoren, docenten en studenten op hogescholen. Het ondernemerschap bij Saxion, van docenten en studenten willen we graag etaleren in Twentevisie. Er gebeurt heel veel. Door studenten, docenten en onderzoekers. In onderwijs en in toegepast onderzoek. Met een voortdurend streven naar kwaliteit. Ten behoeve van de arbeidsmarkt in de regio en… vooral ook samen met bedrijven en instellingen. Daarbij heeft Saxion gekozen voor een helder profiel, dat past bij de ambitie van Twente: ‘living technology’, oftewel: succesvol toepassen van innovatieve technologie. We willen u in deze uitgave van Twentevisie laten zien, wat dat betekent voor de regio en voor u als ondernemer. Om u op ideeën te brengen en u uit te nodigen ook (nog meer) met Saxion samen te werken. Wij staan daar open voor en gaan graag het gesprek hierover aan.

Vorige bijdrage

‘Enter? O, van Roetgerink!’

Volgende bijdrage

Dankzij Saxion wordt kleding binnenkort gerecycled

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *