De Roskam Jaargang 20, 2014

Uitslag misleidt kiezers, Olst-Wijhe nu in zak en as

Lijstduwers zijn misleiders! Tenminste, als ze een met voorkeurstemmen gekregen zetel vervolgens weigeren. Natuurlijk heeft Sabine Uitslag veel voorkeurstemmen gekregen nadat ze op de onderste plaats van het CDA in Olst-Wijhe ging staan. Dat had ik haar ook nog wel kunnen vertellen, ik vind 268 voorkeurstemmen zelfs nog wat weinig, ik had meer gegokt op 98 procent van de stemmen in het fusiedorp waarover mijn goede vriend Bert Eeftink nog eens een fraai nummer heeft gecomponeerd. Immers, Uitslag is een lekker wijf dat goed kan zingen, ervaring heeft in de (landelijke) politiek, met veel bekende vrindjes, in Welsum woont (en dus ook de regio kent) en ze is – maar dat had ik al gezegd – dus een heel fraaie dame, zeker in vergelijking met de rest van de raad in Olst-Wijhe. Ik heb eens op de lijstjes van de vijf partijen gekeken, en nee, daar ga je niet voor je plezier in de gemeenteraad zitten. Een beetje surfen leert dat er nu al flinke heibel is in de bebouwing langs de IJssel tussen Deventer en Zwolle. Ik lees dat “informateur de heer Van Hijum (CDA) de fractie van de PvdA heeft meegedeeld dat drie van de vijf politieke partijen in Olst-Wijhe (GB, D66 en de VVD) de PvdA uitsluiten van de coalitieonderhandelingen”. Heerlijk, die ouwe schnabbelkoning van een Van Hijum heeft dus in de afgelopen weken zitten koffiedrinken in verschillende huiskamers om dat gezeik aan te horen.
Het huidige college van CDA en PvdA heeft geen meerderheid meer, het CDA ligt nog wel goed, de PvdA dus niet. In Olst-Wijhe is Toon Schuiling aanvoerder van de sociaaldemocraten. In het dagelijks leven is Schuiling een bekend en erkend communicatiedeskundige (onder meer in Enschede en Overijssel), maar vooral als fanatiek aanhanger en seizoenkaarthouder van Go Ahead Eagles. Ton Strien is al sinds 2007 burgemeester van Olst-Wijhe, de oud-ambtenaar van Lopik en oud-wethouder van Houten is volgens mij wel een leuke vent. Hij zal toch ook in stilte gehoopt hebben dat Sabine Uitslag haar zetel zou opeisen, dan ga je toch met iets meer plezier naar de maandelijkse raadsvergadering, maar ze liet hem in die droom. Uitslag is niet de enige die meewerkt aan kiezersbedrog. Hele volksstammen doen het en sommigen maken er zelfs een ordinaire 1 april-grap van, zoals de Partij voor de Dieren, die ons wilde wijsmaken dat nota bene de Zuid-Afrikaanse(!) schrijver John Coetzee lijstduwer zou zijn. Kennelijk verslijt Marianne Thieme ons voor dom. Geef haar een spiegel. Maar ja, de hele leessector is verrot, heb ik de afgelopen weken gelezen, nou ja, dat wil ik wel geloven nu, want Thieme wil daar wat aan doen, maar bevestigt het beeld juist…

Vorige bijdrage

Stand van Zaken: Frank Krake (video)

Volgende bijdrage

Geraakt

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *