Post Saxion

Ellen van Langen: dankzij hogeschool naar goud

Met haar gouden medaille op de 800 meter is zij in ieders geheugen voor ‘eeuwig’ gegrift. Een leuke meid uit Oldenzaal schreef in 1992 geschiedenis. Blessures noopten haar voortijdig te stoppen op de baan. Inmiddels werkt zij al weer enige jaren als atletenmanager bij het sportmanagementbureau van Jos Hermens, ‘Global Sports Communication’. Minder bekend is dat zij van september 1984 tot en met januari 1988 de 3,5-jarige HEAO/economisch- linguïstisch volgde bij de Hogeschool Enschede. Nog minder bekend is dat de sportleraar van HE haar aan het lopen zetten. Post Saxion sprak met Ellen.

Over haar werk:

“Ik onderhandel met organisatoren van internationale wedstrijden over startplaatsen en eventuele start- en prijzengelden van de atleten die bij ons bureau onder contract staan. Daarnaast regel ik veel logistieke zaken voor de atleten, zoals visa, de vliegtickets en dergelijke. Verder betekent het management doen ook praten met bijvoorbeeld sponsors. En ik begeleid atleten tijdens de wedstrijden”.

Over haar studietijd:

“Ik heb erg goede herinneringen aan mijn studietijd. Het was zoals voor de meeste studenten een combinatie van toch wel hard studeren, veel feesten en uitgaan en (toen nog slechts een beetje) sporten. Leuke contacten heb ik er opgedaan en ook een aantal vrienden aan overgehouden. Na de HEAO ben ik verder gaan studeren aan de VU in Amsterdam (bedrijfskunde). Deze studie heb ik overigens niet afgemaakt, omdat toen steeds meer tijd werd opgeslokt door mijn atletiekcarrière. Uiteindelijk was het niet te combineren”.

Over studie en werk:

“Ik constateer dat ik sec niet zo heel veel van mijn HEAO-studie gebruik in mijn werk. Los van het feit dat studeren ook leidt tot analytisch denken. En dat komt natuurlijk wel goed van pas in mijn werk. De basis van de talen Engels en Frans die ik heel veel moet spreken, is wel gelegd tijdens de studie EL. Maar in de studie zelf vond ik de vakken commerciële economie en bedrijfseconomie een stuk interessanter dan de talen. Achteraf had ik toch liever de richting CE gekozen en dat is één van de redenen geweest dat ik verder ben gaan studeren nadat ik het HEAO-diploma heb gehaald”.

Over studie en atletiek:

“Door mijn studie ben ik met atletiek in aanraking gekomen. Destijds hadden we nog maar één keer per week sport en de sportleraar die zelf ook atletiektrainer was, probeerde me vaak over te halen om eens een kijkje bij de atletiekclub te nemen. Daar heb ik lang over getwijfeld, omdat ik mijn studie belangrijker vond en daarnaast eigenlijk vooral veel lol wilde hebben en niet ook nog eens een paar uur per week wilde besteden aan trainen. Uiteindelijk heb ik me toch laten overhalen. Atletiek werd mijn passie”.

Vorige bijdrage

Albertjan Peters: een ambtenaar op ondernemerspad

Volgende bijdrage

Thijn Bennink: 'Kennis hogeschool beter gebruiken'

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *