Twentevisie Jaargang 16, 2004

Biljarters Twentevisie twee keer net niet

Acht caramboles te weinig

Dick Jaspers speelde eer ijzersterk eerste seizoen voor Twentevisie met 16 winstpartijen.

Het zou weer worden net als vroeger, toen de Hengelose biljarters onder leiding van Ben Velthuis successen als kralen aan een ketting aaneen regen. Want de beste Nederlandse biljarter ter wereld was gecontracteerd aan het begin van dit seizoen: Dick Jaspers. Maar de bekerfinale ging verloren tegen Crystal Kelly en in de halve finale van de play-off was Van Wanrooij net iets te slim.

Niet Twentevisie, maar Crystal Kelly uit Waalwijk heeft ’s lands beste biljartteam. Het pakte de beker door op de beslissende momenten in de sets de noodzakelijke caramboles te maken, werd en passant Europees kampioen en zette Van Wanrooij opzij in de finale om het Nederlands kampioenschap. Natuurlijk heeft Twentevisie geen slecht seizoen gehad, maar met spelers als Jaspers, Zanetti, Tasdemir, Rudolf en Koorevaar had er meer in gezeten. Het team is te weinig gehaaid.

Competitie

Met Crystal Kelly, Twentevisie en Van Wanrooij heb je drie topteams van Nederland op een rij. Het toetje, de playoff, bepaalt in twee halve finales en een finale wie kampioen wordt. Waarbij de nummer één tegen de nummer vier speelt en twee en drie tegen elkaar. Twentevisie heeft wekenlang de ranglijst aangevoerd en zou in dat geval moeten spelen tegen de toevallige nummer vier (Delta/Ockenburg uit Goes) dat kwalitatief bij lange na niet kan tippen aan de eerste drie ploegen. Voor de eerste plek kwam Twentevisie vier punten tekort: een 6-2 nederlaag tegen Service Pack en een gelijkspel tegen GSA, met een opvallende nederlaag van Jaspers tegen Van Uum. Voeg daarbij de 6-2 nederlaag in de voorlaatste wedstrijd van de competitie tegen Rokx Transport en je hebt de ontbrekende punten. Nu moest Twentevisie tegen Van Wanrooij. Na twee keer 4-4 bleek dat de formatie uit Heesch acht (!) caramboles meer had gemaakt. Het is flauw om een zondebok aan te wijzen, maar Tasdemir kwam in zijn laatste wedstrijd te kort, vooral mentaal. Acht caramboles…

Statistiek

Twentevisie beschikt over drie buitenlanders van wie er maar twee opgesteld mogen worden. Aangezien de heren ook nog andere broodheren hebben, wordt soms de keuze van de opstelling bepaald door de competitie in het buitenland. Om mee te mogen doen aan de play-off moeten de spelers minimaal elf wedstrijden achter hun naam hebben. Een terechte beleidsbeslissing, want het gaat competitievervalsing tegen. Het maakte het werk van teamcaptain Velthuis er overigens niet gemakkelijker op. De onbetwiste nummer 1 Dick Jaspers (zestien keer winst) en Ad Koorevaar (elf keer winst op tafel drie en drie keer winst op tafel vier) speelden alle partijen. Marco Zanetti kwam precies elf keer in actie en verloor alleen van Sanchez (twee keer) en van Cromvoirt. Tayfun Tasdemir won van zijn veertien wedstrijden er elf; Christian Rudolph speelde vijftien partijen waarvan elf keer winst, twee keer verlies en twee keer remise. En met Rudolph is ook de man genoemd die zo node gemist werd aan het einde van de competitie en in de play-off. Door een valpartij thuis brak hij zijn hand. Dat heeft Twentevisie zeker punten gekost en waarschijnlijk de finale.

Vorige bijdrage

Geen Smart-toren maar Smartcentrum in Hengelo

Volgende bijdrage

Nummer 25

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *