Twentevisie Jaargang 16, 2004

Nummer 9

Wethouder Netters van Twenterand is een bal gehakt. Een bal gehakt zonder allure. Als hij een kamer binnenkomt, heb je dat nauwelijks in de gaten. De persoonlijkheid van een graspol. Een wethouder van wie er 47 in een dozijn gaan, het voorbeeld van een bestuurder die kwaliteit tekort komt en feitelijk vormen dit soort mensen de achterliggende reden voor gemeentelijke herindeling. Grotere plaatsen trekken betere bestuurders.

De socialist Netters naait de maatschappij nu wel op een vreselijke manier. Hij is pas 51 jaar en hij krijgt tot aan zijn pensioen een wachtgeld. Dat heeft hij lekker op zijn vakantieadres op Curaçao liggen uitrekenen en hij heeft het gemeentehuis gebeld dat hij ontslag neemt. Per 1 april officieel, maar ik vermoed dat hij zich tot dan weinig meer zal vertonen in het gemeentehuis, behalve om zijn spulletjes uit zijn bureau te halen.

Ik vind niet dat politici te weinig verdienen. Ook niet te veel, want ze lopen meer dan anderen het risico zonder werk te komen zitten en daarom is een goede afvloeiingsregeling acceptabel. Maar zelf ontslag nemen met als drogreden dat je je niet kunt vinden in één of ander gemeentelijk plan, en je dan op het strand laten uitbetalen tot je pensioen, dat kan nooit de bedoeling zijn geweest.

Die Netters is een calculerende schoft. Hij was ooit twaalf jaar wethouder in Den Ham, sinds twee jaar in het grotere Twenterand. Zijn wachtgeld (eerst tachtig procent daarna zeventig) is netto meer dan hij als wethouder in Den Ham verdiende. En hij wilde na de herindeling twee jaar geleden elke portefeuille wel accepteren als hij maar wethouder kon worden. Want zijn eigen berekening lag al klaar, het was wachten op de goede datum.

Ik had graag hier zijn adres gepubliceerd (maar ik leer snel, zeker omdat de rechters in Almelo op zijn minst ook salonfähig zijn) voor de bijstandsmoeders in Twenterand bij wie de politie in de tuin ligt te controleren of ze niet stiekem wat bijverdienen met het schoonmaken bij de buren. Of voor die 62-jarige werkloze in Twenterand die gekort wordt omdat hij te weinig sollicitatiebrieven heeft geschreven. Niet om de ruiten bij Netters in te gooien, maar om wat proletarisch te winkelen in zijn riante huisje.

Het is toch gewoon diefstal van een linkse klootzak. Waarschijnlijk nog een beetje inverdienen ook. Net als die SP’er Lazrak (Tweede Kamer) die niet alleen zijn hele inkomen heeft ingehouden (tegen alle afspraken in), maar ook het salaris dat de SP hem maandelijks geeft in zijn zak stak, waardoor hij vorig jaar de bestbetaalde parlementariër was. Of die dame Schat in Bathmen die gewoon de VVD verlaat voor Burgerbelangen omdat zij het niet eens is met een stemming van haar VVD in de Tweede Kamer. Het moet niet kunnen tenzij je genoeg voorkeursstemmen hebt.

Ik overweeg serieus aangifte te doen tegen Netters.

Vorige bijdrage

Nummer 8

Volgende bijdrage

Nummer 9

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *