Twentevisie Jaargang 18, 2006

Maarten Tip (Studio Sport) handelaar voor goede doelen

Project 21 nu ook ‘in concert’

Maarten Tip (rechts) samen met Alfred Schreuder: “Vaak willen sporters, artiesten of andere bekende personen wel graag iets doen voor het goede doel, maar zien ze in hun omgeving niet meteen een mogelijkheid.”
Er zitten leuke dingen bij, zoals het shirt (met handtekening) van Ronaldinho of Dennis Bergkamp. Het WK-Oranjetricot van Ruud van Nistelrooij zal ook veel geld opbrengen want wellicht was het zijn laatste. Twentenaar Maarten Tip biedt het aan via de veilingsite project21. Tip kan er vrij gemakkelijk aan komen, niet alleen zit hij dankzij zijn broodheer Studio Sport dicht bij het vuur, de topsporters geven grif want de opbrengst is bestemd voor een goed doel dat de gever zelf mag noemen. “Tien procent houden we zelf, niet voor onze eigen zakken, maar dat geven aan een goed doel van onze keuze.” Tot nu toe (na ruim een jaar) hebben de goede doelen al bijna twintig mille dankzij Project 21 kunnen bijschrijven en Tip gaat door, nu heeft hij ook een concert georganiseerd, op 7 oktober in het Muziekcentrum in Enschede met medewerking van in elk geval de bekende Twentse dirigent Maurice Luttikhuis.

Maarten Tip die onder meer bij RTV Oost heeft gewerkt en nu volleybalcommentator is bij Studio Sport doet het niet alleen, hij krijgt bestuurlijke hulp, maar zijn ingang bij voetballers wordt vergemakkelijkt dankzij Alfred Schreuder (onder contract bij Feyenoord en woonachtig nabij Deventer) die op 14 maart zijn dochter Anouk aan kanker verloor.

‘Al bijna 20 mille dankzij voetbalshirtjes’

Dat heeft een enorme impact gehad in de voetbalwereld waar de heren elkaar op het veld, maar ook op de tribune fysiek en verbaal niet sparen. Schreuder heeft vooral medelijden en sympathie ontvangen. “Als profvoetballer verdien ik heel behoorlijk en daardoor konden wij de strijd van Anouk verlengen door bezoeken aan alternatieve artsen. Anderen hebben die financiële middelen vaak niet.” Tip en Schreuder hadden elkaar snel gevonden.

Concert

” Vaak willen sporters, artiesten of andere bekende personen wel graag iets doen voor het goede doel, maar zien ze in hun omgeving niet meteen een mogelijkheid. Project 21 maakt het makkelijk, de aanbieder biedt zijn of haar artikel aan en kiest een goed doel. Wanneer een aanbieder zelf geen goed doel in gedachten heeft, maar toch graag wil meewerken, dan helpt Project 21 met het zoeken naar een doel. Daarvoor hebben een lijst met goede doelen waarmee we contacten onderhouden.” Project 21 streeft ernaar om op de internetsite altijd verschillende veilingen voor het goede doel te laten lopen. “Een veiling loopt in principe twee maanden, maar de lengte kan in overleg met de aanbieder van een artikel ook aangepast worden.” Het concert moet volgens Tip in het verlengde gezien worden van zijn veilingsite. “Sponsors betalen de kosten, veel artiesten werken belangeloos mee, zoals een aantal muziekverenigingen. En we zijn bezig met een heel grote artiest, maar dat kan ik nog niet zeggen. Kaarten kosten slechts tien euro en de opbrengst gaat naar ZOA Vluchtelingenzorg, Stichting Papageno, Stichting Stralingsbewust, Harmonie Band Mbikko Uganda en Dolfijntherapie.”

Vorige bijdrage

Gerard Braad maakte Griekse reder Stelios gek voor samenwerking

Volgende bijdrage

Nummer 38

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *