Twentevisie Jaargang 18, 2006

NeW Entertainment feestend bij midden- en kleinbedrijf

De wereld van het feest

John Weijel (links) met Jannes, een van de artiesten die hij inhuurde voor de eerste ‘Wereld van het Feest’ in De Rustende Jager.

Als je het ministerie van Defensie, Rabobank, State of Art en het ROC tot je klanten mag rekenen, kun je een aardig feestje bouwen. Zeker dankzij de beschikbare budgetten. “We kregen ook vaak verzoeken van bedrijven tot tien man, dan kom je gauw uit op bowlen of paintballen. Toen dacht ik, als we al die kleine bedrijfjes nou eens uitnodigen op dezelfde avond.” Nijhuis en Weijel, NeW Entertainment, bedacht de ‘Wereld van het Feest’. Meer dan zestig Twentse kleinere bedrijven (met meer dan 700 personen) maakten onlangs gretig gebruik van het idee en genoten van acts als Jannes, Roofgarden en George Baker.

Vader Bennie Weijel richtte ruim dertig jaar geleden BVM op, later werd Frederik Klomp zijn compagnon. “Het waren selfmade mannen, de branche is natuurlijk pas in de jaren zestig ontstaan.” Zoon John is bijkans letterlijk geboren in het bedrijf van zijn vader. In die omgeving leerde hij de artiesten en het publiek kennen. De waardering voor artiesten is puur professioneel: “Als een artiest zijn werk goed doet, heb ik daar waardering voor, maar ik kijk niet tegen hem of haar op. Een artiest staat in dienst van de gasten, van het publiek, dus van de opdrachtgever. Als ik zie dat mensen aan het eind van de avond met een glimlach vertrekken, dan ben ik tevreden. Daarbij hoef ik zelf niet in de spotlights te staan.” Hij voegt daaraan toe dat een aantal collega’s in deze branche anders denkt, dat het nogal eens gaat om collega’s die zelf graag op het podium hadden willen staan maar het talent daartoe missen, daarom ‘echte’ artiesten verheerlijken en om die reden een entertainmentbedrijf zijn begonnen. Weijels compagnon Rudy Nijhuis was vroeger artiest, wel getalenteerd, hij won met zijn band Teach In als drummer het songfestival.

B.VIP.M

Rudy Nijhuis trok eind jaren tachtig met zijn zelfstandige managementbureau in bij BVM dat later fuseerde met het Nijmeegse bureau VIP en doorging onder de naam B.VIP.M. Toen Bennie Weijel in 2001 te kennen gaf zijn aandelen van de hand te willen doen, hield zoon John hem niet tegen. “Hoewel ik een geweldige leerschool had bij BVM begon later het verschil in beroepsmatig inzicht, in beleving, te groeien; ik wilde de zaken professioneler en klantvriendelijker aanpakken.” Rudy Nijhuis ging met hem mee en NeW Entertainment was geboren. Het afscheid van B.VIP.M ging overigens niet geheel geruisloos. “Het werd de leiding van B.VIP.M duidelijk dat wij in dezelfde vijver gingen vissen en toen werd het water wat troebel,” aldus Weijel.

Groei

De vrees van B.VIP.M was niet geheel onterecht. Na de eerste vijf jaar in een goedkoop pand aan de Oliemolensingel de tering naar de nering te hebben gezet, houden Weijel en Nijhuis tegenwoordig kantoor in een modern pand aan dezelfde straat in Enschede. Ze kunnen het zich inmiddels permitteren, want met zeven mensen full time in dienst, bijkantoren in Raalte, Rosmalen en Sneek en een omzet van een kleine vier miljoen – de wekelijkse feestavonden in zes grote dancings dragen hier voor een behoorlijk deel aan bij – doen ze het bepaald niet slecht. De omzet wordt gehaald uit een grote diversiteit aan activiteiten, soms grootschalig, maar merendeels voor ‘kleinere’ opdrachtgevers. “Wij doen liever tien feestjes van tienduizend dan één feest van een ton.” Zoals het succesvolle format ‘Wereld van het feest’ dat in de komende jaren op meer plaatsen in het land onder MKB-bedrijven aangeboden zal worden.

Vorige bijdrage

‘AEX komt dit jaar nog op 500 punten’

Volgende bijdrage

Sabine Uitslag heeft een missie

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *