Twentevisie Jaargang 26, 2014

Commentaar: Never a dull moment

Vroeger reisde hij vooral per helikopter, of auto met chauffeur, toen ik hem uitnodigde zijn verhaal te vertellen bij het radiocafé Memphis, vroeg hij of ik hem op wilde halen… Het was niet alleen uit armoe… Hij kwam uit Alkmaar die middag en had de dagen ervoor veel in de auto gezeten. In de auto is hij eigenlijk nog het gezelligst, hij vertelde over het mislukken van Focuz TV In de Achterhoek, het vroegere Gelre TV. Het was een commercieel regionaal televisiestation dat gedoemd is te mislukken zolang de publieke regionale omroepen jaarlijks nog miljoenen uit Den Haag krijgen. ‘Doe het niet’, had ik hem geadviseerd. Maar hij had via een huurconstructie een televisiewagen met camera’s geleend aan zijn vrienden. Dus toen de tent omviel, kon hij zijn wagen weer netjes ophalen, de wagen staat nu achter zijn huis, zag ik toen ik hem in Gorssel ophaalde. Ooit gekocht van Jan de Pijper van Viditech, maar die wilde hem niet terugkopen. ‘Kan jij er niet wat mee’, vroeg hij; ik zou echt niet weten wat. ‘Never a dull moment’.

“Lijkt mij geen pretje als je weet dat één van je raadsleden wel heel dicht bij het centrum van de macht in dit land zit…”

Is het niet de Bonte Wever in Slagharen die afbrandt waar hij vervolgens met de brandweer over straat rolt, omdat die aantoonbaar heeft staan klungelen, dan is het wel de Koperen Hoogte langs de A28 waar overheidsinstanties er soms verbijsterend veel plezier in hadden om hem tegen te werken. Tijden veranderen. Most heeft tegenwoordig vriendjes op het hoogste niveau, Mark Rutte en Henk Kamp… Officieel is burgemeester Frans Spekreijse zelf gestopt op 1 oktober 2013 omdat hij op zoek was naar nieuwe uitdagingen, maar hij krijgt maandelijks keurig wachtgeld overgemaakt. Het raadslid van de VVD Hennie van der Most die in 2004 als lijstduwer met overtuiging door de bevolking van Lochem (waar Gorssel sinds 2004 onder valt) werd verkozen, heeft nog steeds geen hoge pet op van de politiek en ambtenaren. Maar het moet gezegd: hij is vrijwel elke vergadering aanwezig. En hij vraagt al jaren om een leesbare begroting, de wethouder en ambtenaren weigeren… Maar Rutte en Kamp steunen hem daar volledig in. ‘Ze moeten het doen, volhouden Hennie’, laten ze hem regelmatig weten. Spekreijse is opgevolgd door de nog erg jonge Sebastiaan van ’t Erve van GroenLinks. Lijkt mij geen pretje als je weet dat één van je raadsleden wel heel dicht bij het centrum van de macht in dit land zit…

Vorige bijdrage

Al Gore: niet het grote gelijk, wel grootse presentatie

Volgende bijdrage

Rolmodel

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *