Roskam Moordkuil Jaargang 04, 1998

Geen Sander Boschker maar Fred Grim als vierde WK-keeper

Nummer 25 – 1998

Geen Sander Boschker maar Fred Grim als vierde WK-keeper.

Wie? Fred Grim. Doordeweeks een attractie in De Efteling en zondags op de bank bij Ajax. Als het maar uit Amsterdam komt… en daarom is de beste Nederlandse mandekker Nico-Jan Hoogma niet uitgenodigd. Schande. Hoogma samen met Stam in de mandekking. Frank de Boer erachter of ervoor. Klaar.

Op het geniale vijfmansmiddenveld met Seedorf, Davids, Ronald de Boer en Cocu moet natuurlijk Jan van Halst centraal spelen. Hoort een vaste waarde te zijn, anderen kunnen dankzij hem lekker hun gang gaan. En dan voorin Overmars, Bergkamp en Bruggink. Overmars dus gewoon op links, daar komt hij het beste tot zijn recht. En kent u momenteel een betere rechtsbuiten dan Bruggink? Precies. Met John Bosman als twaalfde man, als pinch-hitter. Alsof Hasselbaink beter is dan Bosman. Lijp zuurdeeg, die Hiddink. Kluivert was wat mij betreft niet eens opgeroepen. Ik ben niet zo gek op mensen die met hoge snelheid anderen doodrijden en nog voor de begrafenis opnieuw een fikse snelheidsovertreding maken.

Staelens had gewoon gelijk. Wat denk je dat Van Halst volgend jaar tegen Kluivert zegt als die met pijn en moeite een lullig contractje in Eindhoven -waar alle geflipte Amsterdammers terecht komen- in de wacht heeft gesleept? En wat denk je dat Van Halst aan Nilis allemaal had meegedeeld als onze kale halfgod tenminste had meegedaan? Er moet jaarlijks in het Arkestadion een voetbal-dinner worden georganiseerd voor de KNVB-top. Dan kan er voor Heracles-trainer Vonk een lobby op gang komen om Hiddink op te volgen: ‘Theo de topper voor bondscoach’. Zo, dat hoeft de stichting Twente Promotie ook niet meer voor veel geld te bedenken. Theo Vonk en Cees Anker staan zonder het te beseffen aan de basis van de gouden eeuw van Twente.

Wat trainer Meijer betreft kan de jeugdopleiding direct opgeheven worden, maar Anker weet wel beter: daar in het Twente-lab worden Jantjes Van Halst gekloond. Van Halst ll is al een paar maal te bewonderen geweest op het veld. Er staan inmiddels genoeg genen op sterk water om FC Twente tot het jaar 3021 van Jantjes van Halst te voorzien. Oranje zal de komende eeuwen maar liefst 27 keer wereldkampioen worden. Dankzij de Jantjes van Halst. De eerste, de huidige dus, zal bondscoach worden na het tijdperk Vonk.

Twente wint in 20005 de championsleague. Tegen die tijd is Dik Wessels al weer enige tijd voorzitter van FC Twente en die hoeft beslist niet onder te doen voor de Berlusconi\’s en Van Praags van deze wereld. Minister-president Wallage wil niet lang daarna het parlement naar Twentestad verplaatsen. Regiovoorzitter Jan van Halst wil echter van Twente een republiek maken.

Vorige bijdrage

Freek van der Meer recht op een rustige oude dag

Volgende bijdrage

Bram Hulshof komt tot leven als problemen aandienen

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *