Roskam Moordkuil Jaargang 05, 1999

Nummer 36: bij FC Twente is het cashen en pleite

Westerveld, Hoogma, Oude Kamphuis, Van Halst, Bosman, Bruggink, Bosvelt, McKinnon, voetballers van topklasse. Ik durf zomaar als een Rijkaard bij FC Twente met deze jongens mee te spelen om het kampioenschap.

Deze jongens kunnen ontegenzeggelijk goed voetballen, ze gingen naar een grote club voor meer geld. Maar ze hebben nog iets gemeen: ze zijn (bijna) allemaal een persoonlijkheid met een mening en die geven ze gevraagd en (intern) ook ongevraagd. En daar zitten ze bij Twente de laatste jaren niet op te wachten: cashen en pleite, derhalve.

Ik blijf vinden dat Hans Meijer schandalig is behandeld door FC Twente.

FC Twente wordt nog beloond met anderhalf miljoen: zes ton van Borussia en bijna een miljoen als afkoopsom. Dus FC Twente doet het goed. Maar dit is wel laag bij de grond.

Van Meijer had allang afscheid genomen moeten worden. Ook hij wilde geen mondige spelers. Van Halst stond onder speciale bescherming van de voorzitter, desondanks pakte Meijer de aanvoerderband af. Ten Caat (met tekst) weg naar Veendam. Het vertrek van Meijer zorgt dat Ten Hag in elk geval blijft, want ook deze twee waren al gebrouilleerd.

Meijer is geschoffeerd, maar alleen een domme mof maakt Karnebeek aanvoerder. Het enige wat deze man in het veld mompelt, is hij het begin, tegen de scheidsrechter: ‘Kop’.

Fred Rutten is een aardige vent. Rutten was ook een aardige voetballer, hij heeft de papieren, hij was aan het begin van dit seizoen al Meijers gelijkwaardige, en hij is – het kan niet genoeg benadrukt worden – heel erg bijzonder aardig. Hij wekt de indruk blij te zijn bij zijn cluppie te mogen werken. En FC Twente beloont dat door te melden dat ze nog niet weten of Rutten mag blijven. Of dat ze een ander aantrekken. Opvallend is dat in de Rotterdamse krant het AD (goed ingevoerd bij Twente!) Van Hanegem wordt genoemd. Maar was deze eigengereide volksheld nou zo’n grote vriend van de technisch directeur Vonk, in die tijd bij AZ? Bovendien een man met een mening en die motte de Tukkers niet.

Vonk zelf zegt een persboycot ingesteld te hebben.

Voorzitter Wessels (tijdelijk, tot een Aalbers-type is gevonden) zegt dat Vonk niet op de bank komt. Dus die kans lijkt mij het grootst. Als je nu nog Thijssen haalt (lui en vernietigend over Twente) maak je jezelf helemaal belachelijk.

Ik ben blijkbaar de enige die wél vertrouwen heeft in Theo de Topper. Als trainer hè, als trainer hè, als trainer…

Vorige bijdrage

Nummer 35: Kok houdt zich niet met minima bezig, alleen met Maxima

Volgende bijdrage

Twente Dinner brengt alle bestuurders en ondernemers bijeen

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *