Roskam Moordkuil Jaargang 05, 1999

Onze kroonprins Willem-Alexander in het IOC

Willem-Alexander in het IOC! Ik heb inmiddels de actiecomités van Twentestad als adviseurs in de arm genomen om een beetje fatsoenlijke lobby op te zetten.

Natuurlijk hoort onze kroonprins in het IOC. Hij kan ontzettend veel betekenen voor Nederland.

De Elfstedentocht als Olympisch onderdeel. Daar kan hij zich mooi voor inzetten. W.A. is zo\’n lieve, schattige, naïeve rolmops. Als ik hem samen met Samaranch op de foto zie, dan herken ik in hem de Britse premier Chamberlain die op de vliegtuigtrap een vodje papier liet zien met de handtekening van Hitler: zie je wel niets aan de hand.

Er worden een paar Afrikanen uit het bestuur geflikkerd omdat die corrupt zouden zijn. Uit de krottenwijken kwamen ze in de wereld van pracht en praal. Logisch dat die te koop waren.

Trouwens, dat was ook de opa van onze prins Willem de Vierde. De hele familie krijgt nog jaarlijks een nieuwe Lockheed met kerst afgeleverd. Altijd makkelijk als je even naar Lausanne moet voor een vergadering.

In de homoscene, waarin ik regelmatig verkeer, denken ze dat de troonopvolger op mannen valt. Een homo als koning: daar kijk ik nou naar uit. Dan accepteer ik in één klap alles wat de Oranjes Nederland in de afgelopen vijfhonderd jaar hebben aangedaan. Alle moord en doodslag, zakkenvullerij, corruptie, landverraad, soit…wij hebben een homo als koning!

Maar ik ga ervan uit dat hij netjes trouwt en de Nederlandse pers zal nooit iets schrijven over zijn avontuurtjes. Met vrouwen of met mannen. Zo was het dertig jaar geleden ook toen Bernhard zich een druiper neukte in buitenlandse bordelen. Het Nederlandse plebs werd geïnformeerd via de Duitse boulevardpers.

Wilhelmina is verkozen tot vrouw van de eeuw. Enig historisch besef hebben die mensen niet die dat bedacht hebben. Slijmerds zijn het, Wilhelmina was vijftig jaar geleden al een Vughtse: zij wenste zelfs niet op twaalf kilometer van haar kasteel asielzoekers.

\’Als ze pappie afzetten, wil ik geen koningin worden\’ – of woorden van gelijke strekking – schijnt Beatrix in de jaren zeventig gepruillipt te hebben toen pappa voor een paar zakcenten het land verkocht aan een Amerikaanse vliegtuigbouwer.

Inpakken, strik erom, opgerot, zou je denken, maar helaas.

En nou is W.A. geroepen tot het corruptste der corrupties. Er is twijfel. Laat hem gaan, alsjeblieft laat hem zijn eigen graf graven. Voor mijn part als status aparte, daar hebben ze in zijn kring ervaring mee.

Vorige bijdrage

Peter R. de Vries heeft filmrechten gekocht van discotheek New York

Volgende bijdrage

Hendrikx

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *