RTV Oost

Marco Kroon en het bureau Kramer en Van Dijk

Ik ben niet zo’n monarchist, maar ik heb op Koninginnedag toch veel voor de buis gezeten. Natuurlijk voor de vrouw van mijn dromen, ook voor de man die mij bij de opening van de combiterminal in Hengelo, waar ik als spreekstalmeester was aangesteld, keer op keer (positief) versteld liet staan, maar vooral voor Marco Kroon. Ik heb hem helaas niet gezien…

Marco Kroon is in 2009 tot Ridder in de Militaire Willems-Orde verheven. En die krijg je niet door lullig 40 jaar bij een gemeente in de archieven dossiers op te ruimen. Dan heb je je op een slagveld laten gelden.

Kroon was onlangs door het bureau Kramer en Van Dijk in Tubbergen gevraagd een lezing over leiderschap te verzorgen. En dat is juist iets waar Kroon in uitblinkt. Leiderschap. En dat is juist ook iets waar het bij heel veel bedrijven en organisaties aan ontbreekt. Je wordt vaak afdelingschef door te blijven zitten. En ik word altijd erg nerveus van al die mensen die druk zijn met functioneringsgesprekjes en het bijhouden van snipperdagen. Ik hoor het ook vaak van topondernemers: “Ik kan geen goede mensen vinden…”. Ook in deze tijd met grote werkloosheid… Ik begrijp hen… Kortom, ik had grote interesse.

Ik had gebeld met Kramer en Van Dijk dat ik de lezing graag met camera (voor TV Oost) wilde bijwonen, ik heb de heer Van Dijk zelfs uitgenodigd in een radio-uitzending om uit te leggen waarom hij Kroon voor veel geld (1750 euro) naar Twente liet komen. Op de avond zelf heb ik slechts kort met Kroon gesproken. Die liet mij weten in opdracht van zijn werkgever Defensie tot de troonswisseling geen interviews te doen. Daar werd ik niet heel blij van. Ik weet dat Beatrix fan van Kroon is – ook toen hij beschuldigd werd van drugshandel en -gebruik liet ze hem nooit vallen, zelfs niet toen tijdens de rechtszaak bleek dat de held (niet cynisch bedoeld) een wat bizar seksleven heeft.

Het toeval wil dat het secretariaat van Kroon gevoerd wordt door een man die mij in het verleden regelmatig inhuurde als dagvoorzitter. Toen ik tegen hem begon te zeuren dat ik voor Jan met de heel korte achternaam was afgereisd, liet hij mij een mail zien van 3 april (10.15 uur) waarin hij aan Kramer en Van Dijk liet weten dat, gelet op de troonswisseling, interviews niet mogelijk waren.

Waarom Kamer en Van Dijk mij daarover niet netjes geïnformeerd hebben? Omdat ze er natuurlijk van baalden dat ze publiciteit voor hun bureautje zouden mislopen. Dat wil ik ze dan toch niet onthouden: Kramer en Van Dijk zijn amateurs die mij nooit meer voor een feestje of lezing hoeven uit te nodigen.

Kroon heeft ongetwijfeld zijn lezing gehouden, zijn factuurtje gestuurd en was op 30 april als eregast ergens onzichtbaar. Maar wat had hij nou kunnen zeggen voor de camera van TV Oost wat hem, Defensie of de Koningin had kunnen ontrieven? Hij sprak bovendien over leiderschap…

Vorige bijdrage

Jan Versleijen

Volgende bijdrage

Commentaar: Vrouwen zoals Marike van Lier Lels

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *