Roskam Moordkuil Jaargang 06, 2000

Nummer 43: Miracle Planet is een dramatisch mirakel

Voor de jaarwisseling is misschien te snel, maar voor de zomer van 2001 heeft Henny van de Most die blikken tent van Miracle Planet wel overgenomen. Het is inderdaad een mirakel, een dramatisch mirakel welteverstaan.

Je bek valt open van verbazing, dat zoveel onkunde nog kan anno 2000 in Twente.

Volgende week namelijk, op 3 november, gaat het namaakpretpark in Enschede officieel open. Het is nu al de misser van de nieuwe eeuw: een paar goedkope hallen bij elkaar geflikkerd op een industrieterrein.

Nota bene op de verkeerde plaats, erkent zelfs wethouder Buursink.

Een van de mensen achter het project, Dik Wessels, is er al uitgestapt. Het lukt de huidige aandeelhouders en exploitanten (voor een deel dezelfde mensen) maar niet een fatsoenlijke juridische structuur op te zetten. En dat is heel belangrijk, want stel dat een van de exploitanten failliet gaat, dan moet het geheel wel doordraaien natuurlijk. Er is al een schoonmaakbedrijf boos weggelopen. Maar het zal de gemeente Enschede bovenal interesseren dat er nog steeds geen calamiteitenplan is voor Miracle Planet.

Miracle Planet is slecht bereikbaar, op de dagen dat FC Twente voetbalt kan het de deuren net zo goed gesloten houden. Er is nauwelijks parkeergelegenheid en de bewegwijzering op het park is ronduit slecht. Waar is de ingang, waar is het enthousiasmerende vermaak?

Met een creditcard of een pinpas kan er niet eens betaald worden. Tot nu toe is het aantal bezoekers mager, heel mager, alleen voor een popconcert kwam de grote meute voor Miracle Planet in de benen.

Er is inmiddels een totaal plan geschreven voor Miracle Planet waarin de bewaking, de schoonmaak, de oprichting van een beheersmaatschappij en noem maar op is geregeld. Dat document is wel in ontvangst genomen, maar niet getekend, omdat niemand weet wie nu wat te vertellen heeft. Dat rapport is later opgedoken bij een ander commercieel bureau dat door Miracle Planet in de arm is genomen. Over niveau gesproken.

Dan het miraculeuze van de planeten. Niks, helemaal niks. Het zou alles in Nederland op het gebied van vermaak doen verbleken. Ja, van ergernis misschien, wit van woede word je wellicht. Want je voelt je behoorlijk bekocht als je voor veel geld door al die triplexavonturen wandelt. Je kan bijvoorbeeld beter karten in Nijverdal.

Het draait allemaal om de omzet van de bierpompen, in Miracle Planet hangt de sfeer van een goedkope hoerentent waar alles draait om het piccolootje van een meier. De rest, de show, hangt er voor de versiering bij.

Ik ben benieuwd wat Van de Most er volgend jaar van zal maken.

Vorige bijdrage

Succes van Sydney: georganiseerd toeval!

Volgende bijdrage

Nummer 44: Ik vind het stadion in Almelo heerlijk

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *