Roskam Moordkuil Jaargang 07, 2001

Nummer 16

Dag Fritz. Het wordt nooit meer hetzelfde in Overijssel. Je hebt alle vier de clubs (Zwolle, Twente, Go Ahead en Heracles) in Overijssel getraind. Ze zijn er alle vier beter van geworden. En aangezien jij nooit meer wilt terugkeren naar de club waar je eerder werkzaam was, is het voor Overijssel einde oefening. En aangezien je tegenwoordig in Steenwijk woont, zal onze liefde bekoelen: uit het oog uit het hart. Zo gaat dat helaas.

Natuurlijk ga ik kijken als je met je nieuwe club naar Overijssel komt, maar het wordt toch anders, dat weet jij ook.

Ik ga je missen. Je gore grappen, je practical jokes, je onzin, je geweldige oneliners. Maar ook je enorme voetbalkennis, je gedrevenheid, je vadergevoel voor de spelers, want iedereen moet met zijn poten van hen afblijven. En terecht.

Ik ben eigenlijk in al die jaren maar één keer kwaad op je geweest. Nee, dat was niet toen je mijn auto op de parkeerplaats bij Sportclub Enschede de vernieling in reed met die terreinwagen van jou. Ik heb tijden gedacht dat je het opzettelijk deed, maar dan had je wel harder gelachen. Nu keek je vooral beteuterd. En dat was ook niet toen je behoorlijk beschonken bij die eikel van een Humberto Tan in het programma Na Elven iedereen ging zitten beledigen. Nee, ik was kwaad op je toen je met te veel drank achter het stuur was gekropen en gepakt.

We gingen aan het begin van de avond een restaurant in en om één uur \’s nachts riep je in de lege zaal nog om wijn. En je stapte weer achter het stuur. Dat is mij iets te authentiek. Voor de rest ben je één van de beste, eerlijkste en sympathiekste mensen die ik ken. Als trainer. Als mens.

Bij alle clubs praten de spelers en de meeste bestuursleden met respect over je. Ze denken met plezier terug aan de tijd dat je bij hen werkte. Mensen die op basis van hun bankrekening menen een grote bek te moeten opzetten, daar heb je de schurft aan. En dus laat jij je niet of nauwelijks meer zien in de businessruimtes.

Ik ken Gertjan Verbeek niet, maar ik weet zeker dat heel Heracles jou gaat missen. Daar komen ze nog wel achter. Doe jezelf geen geweld aan, blijf je principes trouw en ga niet slijmen om een club, zoals ik even dacht dat je in de afgelopen weken deed.

En als ze bij Heracles jou niet gaan missen, dan toch zeker wel je mooie meissie.

Daarom zijn sponsors ook zo bang voor je.

Zij hebben geld, jij hebt sex-appeal.

Dag lieve, lieve Fritz. Bedankt voor de mooie jaren. Ik hoop dat je snel een nieuwe club hebt. Je verdient het.
xxx

Vorige bijdrage

Nummer 33

Volgende bijdrage

Nummer 34

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *