Roskam Moordkuil Jaargang 07, 2001

Nummer 50: er gaat helemaal niemand uit bij FC Twente

Er gaat helemaal niemand uit bij FC Twente. Ook al verliezen ze zaterdag thuis van AZ, woensdag van Feyenoord en de zaterdag erop van Willem ll uit.

Misschien kan Dik Wessels de portemonnee nog eens trekken, misschien kan Jaap Uijlenberg een paar overbodige spelers weglullen (hoeft niets te kosten, als hun salarispost maar wegvalt), maar het ontslag van Johnny van ’t Schip of Jaap Uijlenberg zou het stomste zijn wat de club kan doen.

Als er iemand moet vertrekken dan Herman Wessels, die als beginnend voorzitter Theo Vonk weer binnenhaalde om Ferdinand Fransen cum suis te laten zien wie nu echt de baas is bij FC Twente.

Theo was, daar moeten we helemaal niet moeilijk over doen, vroeger gewoon echt goed, maar zijn laatste optreden bij FC Twente was niet zijn beste. Omdat hij weinig vrienden aan vroeger heeft overgehouden, omdat hij geen technisch directeur is maar voetbaltrainer, omdat hij zijn kunstjes verleerd is, weet ik veel. Maar zelfs zijn aanstelling verwijt ik Wessels niet.

Wessels is sympathiek, sterft van het geld en de vriendjes, is voorkomend en niet geheel onbelangrijk, hij is heel eerlijk. Eerlijk op het naïeve af.

Ik verwijt Van ’t Schip de uitschakeling in de Europa Cup. Paniekwisselingen.

Maar voor de rest heeft hij het niet heel slecht gedaan. Een heer, een visitekaartje voor de club. Met verstand van voetbal, met mensenkennis.

Er is echt niets aan de hand.

FC Twente heeft heel weinig geluk gehad in de eerste helft van de competitie. Lullig punten verspeeld in de wedstrijden tegen Groningen, Sparta, Ajax en PSV. Staat slechts één verliespunt achter de nummer negen en dat is Willem ll. Bovendien heeft FC Twente tot nu toe vooral uit gespeeld, dat wordt gecompenseerd in februari als FC Twente drie maal thuis achter elkaar speelt.

Ik denk verder dat een samenwerking tussen Heracles (dat een divisie lager er net zo beroerd voor staat) het ei van Columbus is.

Ik maak me maar over één persoon zorgen bij FC Twente. Over Eddy Achterberg.
Hij werd gehaald door Vonk bij Heracles, vindt van zichzelf dat hij hoofdtrainer kan zijn.

Achterberg is éééérg emotioneel. Altijd geweest.
Kreeg dit seizoen rookie Schip als baas. Vindt dat vernederend. In zijn zesjarig contract staat dat Achterberg de eerste jaren op de bank moet doorbrengen. Daarna kan de club een andere baan voor hem zoeken.

Misschien is het moment inmiddels wel daar.

Vorige bijdrage

Overijsselse Beursbedrijven Index (OBX) op de helling

Volgende bijdrage

Commentaar: Wel of geen recessie!

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *