Roskam Moordkuil Jaargang 07, 2001

Nummer 34

Ik adviseer de Almelose burgemeester Menno Knip met klem zich even in het verleden te verdiepen van zijn wethouder William Pingen. Wellicht dat hij dan met iets minder enthousiasme zijn collegegenoot verdedigt.

Pingen is namelijk volstrekt onbetrouwbaar en een pathische leugenaar. Verder is hij zo opportunistisch als de hel, wat in de politiek handig is, maar wat in intermenselijke relaties betekent dat hij je keihard laat vallen als hem dat beter uitkomt.

Pingen, nota bene van economische zaken, laat zich graag fêteren in de businesslounge van Heracles. Pingen -zo leert het verleden, ik heb wel een dossiertje als je echt interesse hebt, heer Knip- is een omhoog gevallen boekhoudertje dat zelf heel weinig kan, dat bewijzen de vier jaren toen hij geen wethouder was en in zijn eigen onderhoud moest voorzien. Hij liet zich in met dubieuze bedrijven in Korea en ik sluit criminele contacten (uit die tijd) niet uit.

En daarom is de aangifte van Alex van der Worp, docent Nederlands, natuurbeschermer en freelance journalist, zo aardig. Van der Worp schreef in De Roskam dat Pingen liegt. Hij zou zelfs over zijn eigen leugens liegen. Pingen noemde Van der Worp daarop in de Tubantia (de krant die het echte nieuws over de achterbakse politieke streken over de aanleg van het industrieterrein in Bornebroek volledig miste en daarover Van der Worp telefonisch kapittelde, verzin het maar) een riooljournalist.

Pingen is niet alleen een leugenaar, maar ook een sukkel. Als Pingen Van der Worp een beetje beter had gekend, had hij zijn domme mond gehouden. Want voor de oude baas Van der Worp betekenen integriteit en eerlijkheid nog wél wat. En hij stapte naar de politie wegens smaad, smaadschrift en laster.

En nou gaat Pingen met de billen bloot. Hopelijk. Hoewel hij eerdere affaires met list en bedrog overleefde, wordt het nu problematisch. Pingen is een leugenaar, al zijn hele leven, vermoed ik. In elk geval zijn politieke jaren. Iedereen weet dat en iedereen kan daarvan getuigen met diverse voorbeelden. En zal dat in het geval van Pingen waarschijnlijk ook met graagte doen. Van der Worp zal zijn beweringen in deze krant (\’Pingen liegt over zijn eigen leugens\’) keihard bewijzen. Pingen zal wel achter de schermen trachten politie en justitie te manipuleren. Dat is zo zijn manier van werken. Hij wil graag de regent uithangen, maar daarvoor mist hij elke inhoudelijke kwaliteit.

Er is geen politicus in Overijssel of ondernemer die zaken doet met Pingen zonder dat er derden bij zijn, dat is algemeen bekend. De in vergelijking met Pingen integere wethouders Kok (Hengelo) en Helder (Enschede) en de bestuurders in het provinciehuis zullen het nooit officieel bevestigen, maar ze gaan over hun nek van de Ratelbandachtige Pingen.

Knip, wees verstandig, trek je handen af van die idioot, anders ga je mee ten onder!

Vorige bijdrage

Nummer 16

Volgende bijdrage

Nummer 35

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *