Roskam Moordkuil Jaargang 08, 2002

Nummer 40

Mag je een officier van justitie die de vrijheid van meningsuiting probeert aan te tasten een fascist noemen?

Ik hoop maandag op rechter Schreuder. Dat is tenminste een leuke dame. Ze is zelfs bestuurslid van kinderdagverblijf BoemBoem. Ze heeft goudblonde lokken en dat staat geweldig sexy op die zwarte toga. Voor haar ga ik graag zitten, zij mag mij veroordelen. Over sexy gesproken, ik heb een heel strak kontje, dus ik zal wel populair worden in de bak.

Ik ben journalist, als columnist zet ik scherpe kantjes bij het nieuws. Ik heb in deze column ooit geschreven dat de vroegere Almelose wethouder Pingen op de Apollolaan 40 woont. En daarvoor moet ik aanstaande maandag 7 oktober (om 13.40 uur) voorkomen. Het zou toch geweldig zijn als officier van justitie Damen mij daarvoor terecht stelt. Een geldstraf accepteer ik niet, een taakstraf alleen als ik de ruiten van Pingen mag lappen.

Ik heb geprobeerd het adres van Damen te achterhalen, altijd leuk voor een column. Kan hij weer aangifte tegen mij doen. Daar zullen zijn vriendjes wél tijd voor hebben. Miljoenenoplichters ontspringen de dans in Zutphen, die fraude-unit stuurt van die kutbriefjes naar curatoren dat ze voor al die aangiften, waarin echt voor miljoenen gefraudeerd wordt, geen tijd hebben. Je moet eens bellen naar Zutphen, Damen, of naar advocaat Rob Wilderink, iemand die wel goed is in zijn werk en van ellende (half november) stopt met zijn werk omdat het geen zin heeft. Hij heeft maanden aan zaken gewerkt die door die lekkere collega\’s van je niet eens in behandeling worden genomen. Klassenjustitie.

Pingen loopt er tegenwoordig als een gebraden haantje bij. Ik kom hem werkelijk overal tegen. Geen reet meer te doen, schaapjes op het droge dankzij zijn periode als wethouder waarin hij zijn zakken heeft gevuld; hij heeft zichzelf voordeeltjes gegund uit de goede ouwe tijd dat hij links en rechts nogal wat criminele contacten had. Ik noemde hem een dief, ik noemde hem een leugenaar. Maar Pingen doet aangifte omdat ik zijn adres noem…

Damen zal het een zorg zijn. Die is wel in te huren voor een vriendendienst. Pingen schrijft tegenwoordig zelf ook snedige analyses waarin hij uitlegt waarom hij als wethouder door de VVD is gewipt. Zijn vriendje en wethouder Kuiper noemt een stukjesschrijver van internet \’tuig van richel\’ en die heeft om die reden weer aangifte gedaan. Wedden dat dàt geseponeerd wordt. Lekker niveau in Almelo. Weet je trouwens, Damen, dat de VVD geprobeerd heeft te bemiddelen en dat Pingen dat niet wilde?

Al mijn columns zijn gedigitaliseerd op internet (www.anjeprodukties.nl). Ga ze lekker allemaal lezen Damen. Heb je wat te doen. Tot maandag, nar. Bereid je in godsnaam goed voor, want ik sloop je.

Vorige bijdrage

Nummer 39

Volgende bijdrage

Nummer 41

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *