Roskam Moordkuil Jaargang 08, 2002

Nummer 7

Groot nieuws, afgelopen woensdag, IKT, VNO-NCW en de Kamer van Koophandel presenteerden het Regioplan Werkgevers Twente. Dat is een samenvatting van bestaande plannen van dezelfde clubs, wat gebonden wordt in een nieuw rapport en nog eens wordt gepresenteerd aan de politiek. Forumdiscussie erbij en de heren zitten weer vergenoegd achterover: \’Wij ondernemers zijn goed bezig en de politiek is maar verdeeld\’.

Dat Regioplan is zo slecht, zo onvoorstelbaar dom, zo arrogant, zo vol algemeenheden, zo voorspelbaar.

Maar het zijn de ondernemers helemaal niet die dit soort onzin blijven presenteren. Ik heb woensdag eens goed in de zaal rondgekeken en ik zag tweede garnituur politici (waar waren bijvoorbeeld Mans en Schouten?), ambtenaren, zogenaamde professionals die al die rapporten schrijven (de onvermijdelijke Ten Vergerts van deze wereld), consultants en adviseurs en een zooitje bejaarden. Want de heren Baas, Van Leersum, Rabelink, Delfos, Reudink, Van Wezel en nog een aantal van die vroegere \’decissionmakers\’ moeten gewoon eens beseffen dat hun tijd geweest is. Bemoei je er niet mee. Opgerot. Maak een wereldreis, ga postzegels sparen, maar bemoei je er niet meer mee.

Die enkele ondernemer in de zaal (Snijders van de Vos Groep) die terecht opmerkte dat de luchthaven in al die jaren nooit heeft bewezen levensvatbaar te zijn, werd weggehoond. Die zien ze dus nooit meer op zo\’n bijeenkomst, dat hebben die grijze eierdozen knap voor elkaar.

Achter de tafel zat de Oldenzaalse wethouder Lempsink en die liet gewoon blijken vermoedelijk niet de moeite te hebben genomen het beleidsplan van de luchthaven (van directeur Bos) te lezen of distantieerde zich er ten plaatse van. Hoe dan ook hij braakte onzin uit. Lempsink was tegen meer vrachtvluchten, maar directeur Bos wil juist van de vrachtvluchten af en meer weekeindvluchten.

Een lichtpuntje bleek Gijs Stork te zijn die in Almelo wethouder wordt. Die durfde (als VVD\’er) kanttekeningen te zetten bij de ongebreidelde eis voor meer bedrijventerreinen.

Jaren geleden (onder voorzitterschap van Reudink) is ooit een echt goed plan in elkaar getimmerd onder de naam VIT wat staat voor Versterking Industriepotentieel Twente. Met goede actiepunten, waarbij de hele regio betrokken is.

Geert de Raad is de nieuwe voorzitter van de IKT en wil ook graag laten weten dat hij bestaat. Hij was zelf érg tevreden.

De IKT is gewoon een gezellige lunchclub, niets meer. VNO-NCW en de Kamer van Koophandel zijn erg druk. Met zichzelf. Ze vertegenwoordigen allang niet meer het echt bedrijfsleven. Die Kamer die heeft geld maar wat presenteren ze eigenlijk? Antwoorden kunnen aan deze krant gericht worden.

Vorige bijdrage

Uniek project tijdens Euregio Business Beurs in Hengelo

Volgende bijdrage

Nummer 8

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *