Roskam Moordkuil Jaargang 09, 2003

Nummer 24: Overijssel.nl

Overijssel.nl is deze week weer bij 411.000 adressen bezorgd. Het krantje is in deze krant al eerder in de zeik gezet, maar het moet nog debieler, zegt de extern adviseur van de provincie Overijssel. Ik verzin dit niet, maar ben benieuwd naar de volgende editie, want het ligt echt niet aan de caravanraces en de boomklevers die uitvoerig aan de orde komen in het provinciale huis-aan-huiskrantje. Ook de Zwolse weerman Ton ten Hove heeft aan dit blad weer een schnabbel, ik begrijp niet dat hij nog tijd heeft om tussen het schrijven, vertellen en filmen van zijn weerpraatje door nog naar het weer buiten te kijken.

De provincie probeert met het krantje onder de aandacht van de kiezers te komen. Dat hebben ze ook beloofd. En op de eerste pagina’s stelt het nieuwe provinciebestuur zich voor. Dat moet u echt even lezen.

U moet zich even verplaatsen in de gemiddelde man die op Tweede Paasdag zijn auto laat taxeren bij Lenferink, die op Tweede Pinksterdag gezellig een dagje naar de meubelboulevard gaat, een jaarkaart heeft bij FC Twente, gilt bij een tegendoelpunt dat het bestuur moet oprotten, serieus meent dat Peter R. de Vries hoofd van het Openbaar Ministerie moet worden om al die klotencriminelen eens serieus aan te pakken en de gemiddelde politicus een baantjesjager noemt; behalve dan natuurlijk Pim, want die had het goed voor met de gewone man. Zeg maar uw buurman, en van dat type man zijn er een paar honderdduizend in Overijssel.

Uw buurman pakt uit pure verveling Overijssel.nl uit de kattenbak en leest dat Piet Jansen (gedeputeerde) in eerdere banen leidinggevende functies heeft gehad bij de gemeente Hellendoorn. Ook daar zijn chefjes nodig. Verder: “Ik heb de portefeuille landelijk gebied onder mijn hoede gehad en heb dus veel voorwerk kunnen verrichten door in contacten binnen het veld te investeren.” Is er nou niemand in dat provinciehuis die Piet eens even bij de arm pakt en hem over de knie legt. Of minstens vermanend toespreekt.

Op de vraag waar hij als bestuurder op af te rekenen is, antwoordt Job Klaasen met droge ogen “een meer zichtbare provincie”. Carry Abbenhues, een vrouw van anderhalve meter, schijnt ministeriabel te zijn geweest in de periode dat de PvdA nog mee mocht praten. Zij schrijft nu: “Op inhoudelijk vlak teken ik voor de afspraken in het onderhandelingsakkoord.” Op twee pagina\’s staat de afkeer van de gewone burger tegen de provincie uitmuntend samengevat. Daar kan het interviewtje met Edwin van Hoevelaak niets meer aan goedmaken. Ik lees tot mijn stomme verbazing dat hij in een glazenwassersbak van een Mercedes CLK rijdt, graag zes maanden met Shania Twain op een onbewoond eiland wil verblijven en precies nul gedichten kent. Naast dit soort teksten staat er achterin een puzzel van het niveau Dag-TV van SBS6. Wat is de voornaam van Esther Rikken, uit welk dorp komt Bert Konterman uit Rouveen?

Vorige bijdrage

Nummer 23

Volgende bijdrage

VolkerWessels van de beurs halen, was de beste en overgebleven optie

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *