Roskam Moordkuil Jaargang 12, 2006

Nummer 19

Meimaand, vreetmaand! Op 30 mei wordt op de Wilmersberg weer de traditionele Twentse haringparty gehouden. De organisatie liet mij onlangs weten dat de opname van het economisch radiocafé Memphis, dat we op dezelfde dag hebben georganiseerd (in het Arke Stadion), niet kan worden samengevoegd. Ach, wij hebben de Hengeloër René Takens, de CEO van Arcell (eigenaar van onder meer Batavus en Sparta) te gast.

En wie staan er tegenwoordig en de gastenlijst van de haringparty? Tweederangs patsers. Ministers en kamerleden willen niet het risico lopen in Twente op de foto te komen met ordinaire vastgoedjongens die Endstra als idool hebben. De tijd dat Loek de Vries van Ten Cate half bezopen Dik Wessels lastig viel, is helaas geweest.

Vorig jaar kreeg ik het aan de stok met een zekere Robin de Groot. Dat liep nogal uit de hand. Dankzij mevrouw De Groot werd dat bijgelegd en hij zou nog bellen om eens een biertje te drinken. Nooit gebeurd natuurlijk, maar zeg het dan ook niet. Ik dacht dat ik na de problemen van vorig jaar dit keer persona non grata zou zijn, maar ben toch weer uitgenodigd.

Behalve die haringparty is er ook wat nieuws waar de Twentse crème de la crème voor wordt uitgenodigd: het aspergediner. Dat gebeurt in Den Haag, in Nieuwspoort. Je kan zeggen van Annie Schreijer wat je wilt, maar Annie is misschien wel de beste lobbyist voor Twente. Ze sleept de ene na de andere ondernemer naar Den Haag, brengt iedereen met iedereen in contact. Vorig jaar organiseerde zij het feestje spontaan. Nu heet het al traditie. Ik ging er toen heen om een filmpje te maken voor TV Oost. Het weer was klote, de bussen waren uren te laat en Annie zou het aan elkaar praten, maar zag daar vanaf toen de politieke incorrectheid daarvan bij haar was doorgedrongen. Het werd uiteindelijk een meer dan leuke avond omdat het eigenlijk niets kon worden.

Nu is het tot achter de komma voorbereid, wie wat moet zeggen, wie bij wie tijdens welke etensronde aan tafel zit. Ik ben gevraagd om de bijeenkomst een beetje aan elkaar te praten. Ach, ik ben er toch. De briefings vind ik altijd het leukste. “Je moet gewoon je zelf zijn, maar …” Ik mag dus niemand beledigen, heb ik inmiddels begrepen.

Joop Wijn komt, zag ik op de lijst, Clemence Ross, want het thema is Sport en Politiek. Annie heeft van haar Maxime geëist dat hij even langs komt.

Vorige week vloog ze nog met Hennie van der Most en minister Aart Jan de Geus langs de bedrijven van Van der Most die ze eerder ook naar Den Haag haalde. Maar volgende week is Most er niet, die interviewt dan Verdonk in zijn Evenementenhal. Als Annie volgend jaar terug zou komen in de Tweede Kamer, moet ze een lobbybureau beginnen.

Vorige bijdrage

Manfred Kamphuis, manusje van alles voor topsporters

Volgende bijdrage

De nieuwe zelfverzekerdheid van openbaarvervoerbedrijf Connexxion

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *