Roskam Moordkuil Jaargang 12, 2006

Nummer 44

Ik word kotsmisselijk van die Gerda Verburg van het CDA. Ze heeft in haar hele leven nog nooit wat gepresteerd en verloochent zelfs haar achtergrond voor een paar stemmen op 22 november. Wat Verburg betreft kunnen alle werkgevers ongeveer per direct hun werknemers eruit flikkeren.

Verburg was ooit jongerenwerker bij de meest fundamentalistische vakbond: de Hout- en Bouwbond CNV. Het gros van de vakbondsbestuurders daar moest niets van het parmantige dametje weten, daarom stapte ze snel over naar de vakcentrale CNV waar ze zelfs bestuurder kon worden. Niemand kan zich daar heugen dat ze een interessante kijk ventileerde op sociale verhoudingen of goede bijdragen leverde aan het debat. Welnee, ze was de christelijke excuus-Truus, want Verburg is ook nog lesbisch, de mazzelaar. Dus het CNV kon mooi met haar koketteren: kijk ons eens vooruitstrevend zijn! En zo stapte ze ook over naar het CDA dat wilde aantonen dat het niet alleen een partij is voor boeren en dat vrouwen niet uitsluitend achter het aanrecht hoeven te vertoeven.

Nooit gewerkt, nooit een serieuze oorspronkelijke gedachte of idee gelanceerd. Verburg is vooral bezig met hardlopen en de marathon. En ze draait haar reet vooral lekker in de CDA-top waardoor ze opnieuw een verkiesbare plaats heeft gekregen. De Fries Rendert Algra, een voormalige politieman die in de afgelopen vier jaar het aandurfde twee keer tegen de fractiediscipline te stemmen, wordt eruit gemikt en is op een voorlopig onverkiesbare 54-ste plaats gezet.

Verburg heeft dus nog nooit echt voor de poen gewerkt, altijd op andermans zak geleefd en riant ook. Want niet alleen politici zorgen goed voor zichzelf, ook vakbondsbestuurders hebben niet echt een modaal inkomen en rijden in een heel prettige ruime middenklasser op kosten van de leden.

Als die trut dan gewoon lekker haar bek houdt, zit ze niemand in de weg. Maar ze neemt nog even wraak op haar vroegere vakbondsverleden door haar ontslagrecht weg te willen wuiven. Zelf hebben die kamerleden, van wie het gros helemaal geen zak kan, hele prettige ontslagregelingen tot Sint Juttemis. Ga eens het land in, loop niet als een broedse eens achter Balkenende aan te kwijlen.

Een klein lesje: het gros van de failliete bedrijven gaat ten onder aan incompetent management. Aan mensen met een mening hebben al die directeurtjes een teringhekel. Veel te veel ondernemers doen helemaal niets aan begeleiding van hun werknemers, aan scholing, aan functioneringsgesprekken. Morgen moeten de vakmannen klaar staan en overmorgen moeten ze er wee uitgezet kunnen worden. En Verburg wil daar aan meewerken, Laat ze met haar vroegere CNV-collega (de huidige minister van Sociale Zaken) Aart Jan de Geus praten die veel met ondernemers spreekt, ik ben er zelf regelmatig bij. Ordinaire vrouwen die alles doen voor geld, alles doen om hun lekkere baantje te houden, ik vind dat stoephoeren.

Vorige bijdrage

Nummer 43

Volgende bijdrage

Nummer 45

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *